23 Μαρτίου 2010

Αποδεκτή η πρόταση για πλαφόν στη βενζίνη

Σήμερα το πρωί στην περιοχή της Πρέβεζας, πρατήριο πουλούσε την απλή αμόλυβδη προς 1,689.
Οπότε καλά κάνει η κυβέρνηση και αποδέχεται το πλαφόν σε πέντε περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ αυτών η Πρέβεζα και η Θεσπρωτία.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι από τον ΣΚΑΙ

Πλαφόν στην τιμή της βενζίνης πρόκειται να επιβληθεί σε Κρήτη, Θεσπρωτία, Φωκίδα, Πρέβεζα και Δωδεκάνησα μετά από πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, την οποία αποδέχθηκε το υπουργείο Οικονομίας. Η ανώτερη τιμή σε κάθε νομό θα είναι διαφορετική.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος, η τιμή της αμόλυβδης αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 3,4 λεπτά το λίτρο.

Ειδικότερα, η μέση λιανική τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε την περασμένη Παρασκευή στο 1,428 ευρώ, από 1,394 ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα.
Στο ίδιο διάστημα οι τιμές χονδρικής ακρίβυναν κατά 4,2 λεπτά (από 1,322 σε 1,364 ευρώ) και οι τιμές διυλιστηρίου κατά 2,5 λεπτά (από 1,272 σε 1,297 ευρώ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η μέση τιμή της αμόλυβδης είναι η πέμπτη ακριβότερη στην ΕΕ, μετά την Ολλανδία, τη Δανία, τη Γερμανία και το Βέλγιο.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης σήμερα σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών είναι 1,44 ευρώ. Μετά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ έχουν αυξηθεί και οι αποκλίσεις των τιμών μεταξύ των φθηνότερων και ακριβότερων νομών, που πλησιάζουν πλέον και τα 50 λεπτά το λίτρο.

Ενδεικτικά, οι ακριβότερες τιμές στην Ευρυτανία και τις Κυκλάδες είναι 1,62 ευρώ ενώ στις Σέρρες και τα Γρεβενά υπάρχουν πρατήρια που πωλούν τη βενζίνη προς 1,141 και 1,146 ευρώ αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου