4 Μαρτίου 2012

Η Οικονομικότερη Διαδρομή Γιάννενα - Αθήνα

Δυσανασχετώντας με τα ημιτελή έργα στην Πατρών - Κορίνθου και την καθυστέρηση εξ αιτίας αυτών, αποφάσισα στα τελευταία 3 ταξίδια μου στην Αθήνα να ακολουθήσω μια εναλλακτική διαδρομή.

Την διαδρομή Γιάννενα - Καλαμπάκα - Τρίκαλα - Καρδίτσα - Λαμία - Αθήνα, η οποία τελικά είναι οικονομικότερη της κλασσικής διαδρομής.

Το συνολικό κόστος των διοδίων μετ' επιστροφής είναι 20 ευρώ, ενώ στην κλασσική διαδρομή με το κόστος της γέφυρας Ρίου - Αντιρίου ανέρχεται στα 40 ευρώ.

Οι διαφορές της χιλιομετρικής απόστασης εξαρτώνται από τον προορισμό σας στο λεκανοπέδιο, αλλά δεν είναι σημαντικές (περίπου 10 χλμ).

Το ταξίδι είναι ξεκούραστο εξαιρουμένων των 6 χλμ στον Δομοκό και ο χρόνος είναι σχεδόν ίδιος (ανάλογα βέβαια και με το πόσο "βαρύ" πόδι έχετε στις ευθείες του Θεσσαλικού κάμπου και στους αυτοκινητόδρομους).

Συνιστώ αν δοκιμάσετε αυτή την διαδρομή και είναι η πρώτη σας φορά, να είναι με το φως της μέρας ώστε να εξοικειωθείτε.

Εντύπωση μου προκαλούν τα έργα βελτίωσης των εθνικών οδών στην Θεσσαλία, σε αντίθεση με την Ήπειρο, που όχι μόνο δεν κατασκευάζεται κανένας νέος άξονας, αλλά ούτε τις λακκούβες δεν κλείνουν !!
Αλήθεια υπάρχει περιφέρεια και περιφερειάρχης Ηπείρου ;

Όσοι χρησιμοποιείτε υγραέριο κίνησης θα βρείτε πρατήρια στα Τρίκαλα (200 μέτρα από την διασταύρωση Καρδίτσας Τρικάλων) και στις Λιβανάτες (64 χλμ από την Λαμία), στο ρεύμα προς Αθήνα.

Καλό ταξίδι