11 Μαρτίου 2010

Απόψεις αναγνωστών του Τρωκτικού για το gamato.info



1) "Λένε ότι είναι παράνομη η διακίνηση υλικού (κινηματογραφικού, μουσικού κ.α) χωρίς την πληρωμή πνευματικών δικαιομάτων. Αλήθεια στα mail ισχύει αυτό? Δηλαδή μήπως πρέπει να σταματήσουμε να στέλνουμε mail? Στα γράμματα? Να αντιγράψω cd να ακούσω ή κινδυνέυω να πάω μέσα? Προτείνω να συλλάβουμε όλους τους παραπάνω να δούμε ποιός θα μείνει έξω. Δεν νομίζω να μείνει κανείς. Πολύ θα ήθελα κάποιος να με πληροφορήσει για το που έχουν πάει τα παλικάρια, να πάω να παραδοθώ και εγώ γιατί και εγώ κατέβαζα. Όπως και οι γιοί των πολιτικών μας και των αστυνομικών μας. Όλοι εμείς δεν είμαστε ένοχοι? Μπορούμε να οργανώσουμε μια συγκέντρωση όταν θα γίνει η δίκη? 830.000 κατέβαζαν. Να δούμε ποιός δικαστής θα μπορέσει να τους δικάσει έτσι."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

2) "Αν μπορεις γραψε κατι για την πορεια διαμαρτυριας για το gamato.info που θα γινει Παρασκευη 12 Μαρτιου 17:00-20:00 έξω από τη βουλη.

To Facebook εχει παρει φωτια..
Είναι κριμα γιατι αυτά τα παιδια δε ζητησαν ποτε από κανενα ουτε 1 ευρω
Ευχαριστω που υπαρχεις .."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

3) Είναι μεγάλο λάθος να λένε πως χάθηκαν 1 δις λόγω της ύπαρξης του gamato.info. Πράγματι μπορεί η αξία όλων των παράνομα κατεβασμένων αρχείων να είναι όση αναφέρουν. Όμως στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα βιβλία/τραγούδια/παιχνίδια/ταινίες δεν θα αγοραζόντουσαν. Με τέτοια φτώχεια και ανέχεια που επικρατεί στην εργατική τάξη και με τέτοιες τιμές σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον πολιτισμό, έχει καταντήσει πολυτέλεια για τους φτωχούς και ουσιαστικά ιδιοκτησία των πλουσίων η διεύρυνση του πνεύματος και η διασκέδαση.
Αν δεν υπήρχε η πειρατεία, ίσως να έβγαζαν άλλα 50 εκατομμύρια από τους φτωχούς που με το υστέρημά τους θα αγόραζαν ελάχιστα.
Όμως η πειρατεία προσφέρει έργο: πολιτιστικό, κοινωνικό, ηθικό. Ο φτωχός λαός καταφέρνει να έρθει σε επαφή με τις δημιουργίες καλλιτεχνών και να διευρύνει το πνεύμα του με μεγάλη ελευθερία. Οι καλλιτέχνες επικοινωνούν με τον κόσμο και στέλνουν τα μηνύματά τους. Η πνευματική δημιουργία είναι ιδιοκτησία όλης της ανθρωπότητας και όχι του δημιουργού.
Μη ξεχνάμε πως οι νόμοι της πνευματικής ιδιοκτησίας δημιουργήθηκαν για να προστατέψουν από τις αντιγραφές ιδεών χωρίς την συγκατάθεση του καλλιτέχνη, και όχι για να βγάζουν λεφτά οι εταιρίες.
Θα μας απαγορέψουν να βλέπουμε πίνακες ζωγραφικής στο ίντερνετ, αναγκάζοντάς μας να πηγαίνουμε στα μουσεία για να τους δούμε; Και τι όφελος θα υπάρχει από αυτή την απαγόρευση, πέρα από την αποβλάκωση και την φτώχεια του μυαλού;
Μας θέλουν χαζούς για να μην καταλάβουμε πως μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας. Για να ζούμε για να ονειρευόμαστε πως μία μέρα θα γίνουμε πλούσιοι σαν αυτούς, και τελικά να πεθάνουμε φτωχοί, όπως γεννηθήκαμε, όταν αυτοί θα ζουν με κότερα και ελικόπτερα. Για να μην πιστέψουμε ποτέ πως μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

- I only know one thing, that I know nothing

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ

4) "Θα ήθελα να ευχαριστήσω το gamato γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε ταινίες που ούτε φανταζόμασταν ότι θα μπορούσαμε να δούμε! Ταινίες από την Ινδία, τη Νότιο Αφρική, τη Ρωσία, την Τουρκία, την Τσεχία, τη Σερβία και τόσες άλλες χώρες. Ταινίες ασπρόμαυρες, αλλά και σύγχρονες, πραγματικά διαμάντια στον κόσμο του κινηματογράφου.
Και ας μην υπολογίσουν αυτές τις ταινίες στα διαφυγόντα κέρδη. Δεν υπάρχουν πουθενά σε κανένα βίντεο κλαμπ. Δεν έχουν μεταδοθεί ποτέ από κανένα κανάλι. Έτσι κι αλλιώς, αν εξαιρέσει κανείς την κρατική τηλεόραση, κανένα ιδιωτικό κανάλι δεν έκανε τον κόπο να μεταδώσει ταινίες που δεν είναι αμερικάνικες. Και στην επαρχία, τουλάχιστον, δεν ξέρω να υπάρχει βίντεο κλαμπ που να έχει ταινίες από άλλες χώρες. Ούτε καν παλιές ελληνικές ταινίες. Ούτε καν ευρωπαϊκές.
Απ’ όλους εμάς που βαρεθήκαμε τις υπερπολυτελείς αμερικάνικες παραγωγές, που αγαπάμε τις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες και ψάχνουμε έναν άλλο κινηματογράφο….GAMATO Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου