18 Μαΐου 2010

Ο αποκλεισμός Κουβέλη από το ΣΥΝέδριο και ο Αλέξης

Ποιοι είναι αυτοί που μεθόδευσαν τον αποκλεισμό του Φώτη Κουβέλη από το συνέδριο του ΣΥΝ ; Τους γνωρίζει το ευρύτερο κοινό ή έστω ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους ;
Και ο Αλέξης τι ;; Είναι σε meeting με τον Σαμαρά !!

Πως μπορούν να "μικραίνουν" την αριστερά ;
Και ο Αλέξης τι ;; Αποδοκιμάζει !!

Αν δεν κουμαντάρεις την βάρκα τι το θες το βαπόρι ;
Αλέξη, μπατάρει η βάρκα !!

Ακολουθεί το άρθρο της ΑΥΓΗΣ



Ρεπορτάζ: Ανδρέας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Μεθόδευση αποκλεισμού του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, από το συνέδριο του ΣΥΝ στη χθεσινή εκλογική διαδικασία στην Π.Κ. Καλλιθέας. Η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για μεθοδεύσεις που είναι έξω από την κουλτούρα του κόμματος.

Συγκεκριμένα, κατά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων, 8 μέλη της οργάνωσης που έχουν αναφορά στην "Αριστερή Ανασύνθεση" (η οποία εξέλεξε συνέδρους τον Χρ. Πιλάλη και την Αθηνά Λουράντου) εκμεταλλεύτηκαν τη διάταξη του καταστατικού η οποία επιτρέπει την επικοινωνία ανάμεσα στις λίστες κατά την ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων και αλλοίωσαν τη σειρά εκλογής στη λίστα της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Ψήφισαν μαζικά τον Παναγιώτη Γαλανόπουλο, ώστε με τεχνικό τρόπο να αποκλειστεί ο Φ. Κούβελης, ο οποίος ήρθε δεύτερος, με αποτέλεσμα να μην εκλεγεί σύνεδρος λόγω ποσόστωσης, καθώς τη θέση του κατέλαβε η Γεωργία Μαργαρίτη.

Αποδοκιμασία από τον Αλ. Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, με το που πληροφορήθηκε το γεγονός, επικοινώνησε με τον Φ. Κουβέλη και του εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για την εξέλιξη. Επιπλέον είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου Αλέκο Φλαμπουράρη, από τον οποίο ζήτησε να καλέσει την Ολομέλεια της Π.Κ. Καλλιθέας προκειμένου να θέσει ζήτημα τακτικισμών, μεθοδεύσεων και αποκλεισμών προσώπων, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι έξω από την κουλτούρα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Αυγής" ο πρόεδρος του ΣΥΝ θεωρεί ότι: "Οι μεθοδεύσεις αποκλεισμού προσώπων και απόψεων δεν έχουν θέση στο δημοκρατικό μας κόμμα.Τέτοια φαινόμενα δεν είναι αθώα ούτε τυχαία. Εκπορεύονται από κύκλους που προσπάθησαν να ακυρώσουν την πορεία προς το Συνέδριο και, αφού απέτυχαν, τώρα προσπαθούν να το δυναμιτίσουν και να παγιώσουν εικόνα διάλυσης για τον χώρο μας. Ματαιοπονούν. Σκοντάφτουν στη θέληση των μελών μας για συνέχεια, προοπτική, ενότητα και ανανέωση, η οποία θα εκφραστεί στο επικείμενο συνέδριό μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου