9 Μαΐου 2010

Empathy, Ubuntu και Facebook

Το Empathy είναι πλέον το "προ εγκατεστημένο" πρόγραμμα επικοινωνίας χρηστών του διαδικτύου με μηνύματα, ήχο, βίντεο και ανταλλαγή αρχείων στο Ubuntu.
Υποστηρίζει πολλά πρωτόκολλα επικοινωνίας και λογαριασμούς (yahoo, msn, google talk, κλπ), έχει πολλά χαρακτηριστικά και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ, αρκετοί βέβαια συνεχίζουν να προτιμούν το pidgin.

Empathy auto-start
Αν λοιπόν χρησιμοποιείτε το empathy και θέλετε να ξεκινάει αυτόματα με την έναρξη του ubuntu, τότε επιλέξτε :
System --> Preferences --> Startup Applications και στην ετικέτα Startup Programs πατήστε το πλήκτρο Add.
Στο νέο παράθυρο στο πεδίο command πληκρτολογήστε empathy -h, στα άλλα δύο ότι σας βολεύει και είστε έτοιμοι.

Empathy και λογαριασμός Facebook
Με το empathy έχει την δυνατότητα να συνομιλείτε (chatting) με τους φίλους σας στο facebook, χωρίς να έχετε ανοιχτό στην σελίδα του λογαριασμού σας τον φυλλομετρητή σας (browser) ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα :
  1. Αναβαθμίζουμε το σύστημά μας είτε με System --> Administration --> Update Manager, είτε "δίνουμε" στην κονσόλα sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade και Enter.
  2. Αποσυνδεόμαστε από το σύστημά μας και επανασυνδεόμαστε (logout και login)
  3. Ανοίγουμε τον φυλλομετρητή μας και συνδεόμαστε στο facebook όπως πάντα, με τον λογαριασμό ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου και τον κωδικό μας.
  4. Συνδεόμαστε ΕΔΩ για να αποκτήσουμε ένα όνομα (username) για τον λογαριασμό μας, άσχετο με το email μας, ώστε να έχουμε πρόσβαση στην σελίδα μας στο facebook τύπου www.facebook.com/όνομαχρήστη.
  5.  Αποσυνδεόμαστε από το facebook (logout).
  6. Επανασυνδεόμαστε στο facebook, αλλά πλέον χρησιμοποιούμε σαν όνομα χρήστη το νέο που δημιουργήσαμε νωρίτερα και τον παλιό μας κωδικό.
  7. Αν έχουμε πραγματοποιήσει σωστά τα παραπάνω βήματα, τότε έχουμε επιτυχώς συνδεθεί στο facebook και αποσυνδεόμαστε για το επόμενο και τελευταίο βήμα.
  8. Ανοίγουμε το empathy και επιλέγουμε edit --> accounts ή κατ' ευθείαν F4 και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα λογαριασμό facebook, με το νέο όνομα χρήστη και τον παλιό μας κωδικό.
  9. Σε λίγο εμφανίζονται οι επαφές μας στο facebook και είμαστε έτοιμοι.
Οι πληροφορίες συλλέχθηκαν από αναρτήσεις στο ubuntuforums

    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου