17 Ιουνίου 2010

Άραγε επείγουν τα έργα στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων ;;;

Διαβάζω άρθρο στον Πρωινό Λόγο με δηλώσεις και απόψεις περί του επείγοντος της αποπεράτωσης των έργων στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Δύο τινά συμβαίνουν, είτε περισσεύει η υποκρισία, είτε γνωρίζουν το μέγα μυστικό της τουριστικής ανάπτυξης, και εξηγούμαι :
Ισχυρίζονται πως δεν αρκεί η παλιά πίστα στάθμευσης αεροσκαφών, μιας και το ελικόπτερο πυρόσβεσης καταλαμβάνει μια θέση και πραγματοποιούνται τρεις τακτικές πτήσεις ημερησίως.

1. Ο τουρισμός του νομού μας είναι χειμερινός, άρα δεν επηρεάζεται από το ελικόπτερο.
2. Οι τρεις τακτικές πτήσεις εσωτερικού δεν επηρεάζουν την έλευση τσάρτερς γιατί δεν "παρκάρουν" για μεγάλο χρόνο, άρα υπάρχουν διαθέσιμοι χρόνοι προσγείωσης τσάρτερς.
3. Είχαν "κλείσει" μέχρι τώρα έστω και ένα τακτικό τσάρτερ χειμερινού ή θερινού τουρισμού και αντιμετώπιζαν πρόβλημα για περισσότερα ;;
4. Το μείζων πρόβλημα της ένωσης ξενοδόχων Ιωαννίνων για την προσέλκυση τουριστών ήταν οι χώροι στάθμευσης ;
5. Κατά κανόνα οι πτήσεις τσάρτερ δεν "μένουν" πολύ στο έδαφος, φέρνουν το νέο γκρουπ και παίρνουν αμέσως το παλιό, άρα που κώλωναν να κλείσουν συμφωνίες ;

Το σπουδαιότερο πρόβλημα του αεροδρομίου μας είναι η έλλειψη ILS (instrument landing system), ελληνιστί "σύστημα ενόργανης προσγείωσης", το οποίο αυξάνει κατακόρυφα τα επίπεδα ασφάλειας προσέγγισης και προσγείωσης κάθε αεροδρομίου, πόσο μάλλον των Ιωαννίνων με τις συχνές ομίχλες και χαμηλές νεφώσεις.

Το σπουδαιότερο πρόβλημα του τουρισμού στον νομό μας, είναι παντελής έλλειψη προγραμματισμού και προσπαθειών προσέλκυσης αλλοδαπών τουριστών. Ποια όμως εταιρία θα "φέρει" γκρουπ από το εξωτερικό με τις τιμές των ξενοδοχείων στα Ζαγοροχώρια πολύ υψηλότερες της Αυστρίας, Βουλγαρίας κλπ.

Ρε μας δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί, προσπαθώντας να κρύψουν την ανεπάρκειά τους.

Μήπως ήταν προτιμότερο τα εκατομμύρια που ξοδεύονται για τα έργα του αεροδρομίου Ιωαννίνων να τα ξοδεύαμε σε άλλα έργα υποδομών ;
Ήμουνα νιος και γέρασα με τα παραμύθια αύξησης του τουρισμού βελτιώνοντας το αεροδρόμιο. Το οποίο παρεπιπτόντως έχει ανακαινισθεί αρκετές φορές, κυρίως με έργα βιτρίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου