22 Δεκεμβρίου 2010

Το Ελληνικό αλαλούμ σε έργα πληροφορικής

Τους έχουν εγκριθεί έργα άνω των 50 εκατ. και δεν ενδιαφέρονται !

Συνεχίζονταςτην προηγούμενη ανάρτηση....
Διαβάστε πως το αλαλούμ, η ανικανότητα, ο γραψαρ@@@@σμός όχι μόνο δεν προάγουν την χώρα και την ζωή μας, αλλά μας κρατάνε δέσμιους μεσαιωνικών πρακτικών και αντιλήψεων.

Από το E-Government και Ξερό Ψωμί...

"Μια μικρογραφία της κατάντιας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, αλλά και της απουσίας ενδιαφέροντος για τεχνολογικά έργα στο δημόσιο, αποτελούν όσα συμβαίνουν με αρκετά υπουργεία ή οργανισμούς. Οι τελευταίοι, όπως διαπιστώνεται από πρόσφατη επείγουσα επιστολή της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, έχουν εντάξει σειρά έργων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση". Αφού τα ενέταξαν (έτσι εμφανίστηκαν πως κάτι κάνουν για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών τους) τα ξέχασαν σε κάποια συρτάρια. Ετσι, έρχεται σήμερα η Γενική Γραμματεία να τους προειδοποιεί πως αν δεν θέσουν σε δημόσια διαβούλευση τα σχετικά έργα μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, τότε θα τα απεντάξει!

Με απλά λόγια, πρόκειται για υπηρεσιακούς ή πολιτικούς προϊσταμένους που προτιμούν να χάσουν περί τα 50 εκατ. ευρώ (συνολικά) για έργα που ΟΙ ΙΔΙΟΙ (ή οι προκατόχοι τους) ενέταξαν στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, παρά να ασχοληθούν με την υλοποίησή τους. Για να είμαστε πιο σαφείς, την υλοποίηση αρκετών εξ' αυτών θα αναλάμβανε η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ). Ορισμένοι κακεντρεχείς υποστηρίζουν πως γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν προχωρούν τα έργα: "Γιατί να τρέχουμε εμείς όταν η ΚτΠ θα έχει τα παράπλευρα οφέλη" σκέφτονται ορισμένοι που δεν λένε να ξεκολλήσουν απ' το παρελθόν.

Ορισμένα έργα θεωρούνται εξαιρετικής σημασίας όπως το μητρώο εμπορικών σημάτων (πως θα λειτουργήσει το One stop Shop για τις επιχειρήσεις αν δε μπορείς να βρείς επιτόπου τη διαθεσιμότητα ενός εμπορικού σήματος;). Στο αρχείο .zip που συνοδεύει την επείγουσα επιστολή του Ειδικού Γραμματέα Αντ. Μαρκόπουλου υπάρχει και ο κατάλογος των υπηρεσιών / υπουργείων που έγραψαν τα έργα πληροφορικής στα παλαιότερα των υποδημάτων τους !"

Σύνδεσμοι : Η επιστολή της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού και το συνημμένο αρχείο zip

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου