7 Ιουνίου 2011

Είναι η Βουλή των Ελλήνων Μαντρί Τσελιγκάδων ?

Μεταπολιτευτικά όλοι οι βουλευτές (καλά ίσως να υπάρχουν 1-2 εξαιρέσεις) πορεύονταν έχοντας κατά νου την ρήση του Ευ. Αβέρωφ "όποιο αρνί βγει απ' το μαντρί το τρώει ο λύκος"

300 βουλευτές -σε κάθε κοινοβουλευτική περίοδο- μαντρωμένοι στου πράσινου, μπλε, κόκκινου, ροζ τσέλιγκα το μαντρί.
Πειθήνιοι στον τσέλιγκα και στο κομματικό τους συμφέρον, γράφανε στα παλιά τους τα παπούτσια ή κάπου αλλού το μέλλον και τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.
Φυσικά να μην ξεχνάμε και τις υπόγειες διαδρομές, μιας και μερικοί βουλευτές - πρόβατα ανήκαν σε 2-3 ίσως και περισσότερους τσελιγκάδες, ιδιοκτήτες ΜΜΕ και οικονομικών οργανισμών.
Αυτοί οι βουλευτές - πρόβατα εκφέραν διαφορετικό κατά περίσταση λόγο, ανάλογα ποιόν τσέλιγκα εκπροσωπούσαν εκείνη την στιγμή.

Έτσι οδήγησαν σιγά σιγά τον Έλληνα στην υιοθέτηση της αρπαχτής, της φοροδιαφυγής, της λαμογιάς, του γλειψίματος και άλλων ευγενών αθλημάτων.



Επιπλέον οδήγησαν και την Ελλάδα στον γκρεμό, σε μια ελεύθερη πτώση στην άβυσσο χωρίς αλεξίπτωτο και τον Έλληνα στην απόγνωση και την απογοήτευση.

Σήμερα - αύριο καλούνται να πάρουν αποφάσεις.
Αποφάσεις τεράστιας σημασίας για τις επόμενες δεκαετίες, που αφορούν όχι μόνο το βιοτικό μας επίπεδο, αλλά το συνολικό ιστό της χώρας και των πολιτών (παιδεία, αξιοκρατία, εξωτερικά θέματα, περιβάλλον κλπ κλπ)

Οι Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης, Τσίπρας, Παπαρήγα θα θέσουν θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας.
Οι βουλευτές θα υπακούσουν για μια ακόμη φορά σαν πρόβατα ή θα ενεργήσουν σύμφωνα με τα συμφέροντα του λαού ?

Πιστεύω πως μοναδικοί στόχοι είναι η παραμονή στο ευρώ, η απομάκρυνση της χρεοκοπίας και η επαναφορά σε ένα κράτος δικαίου.
Τον τρόπο να τον βρουν αυτοί που μέχρι τώρα κατέστρεφαν την χώρα, διαφορετικά δεν θα χουν που να κρυφτούν.

Θέλω για φορά να πάψουν να είναι βουλευτές - πρόβατα και να πράξουν κατά συνείδηση απενδυόμενοι τους κομματικούς μανδύες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου