29 Ιουνίου 2011

Αντώνη έξω πάμε χάλια, μα πολύ χάλια

“Έξω πάμε καλά”, δήλωνε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας, πρωθυπουργός επί σειρά ετών και πρόεδρος της δημοκρατίας Κων/νος Καραμανλής.

Τι θα έλεγε τώρα που η Νέα Δημοκρατία απαξιώνεται απ’ όλα τα “συγγενικά” της κόμματα στην Ευρώπη ?
Πως τα κατάφερες έτσι Αντώνη ?

“η καριέρα του Σαμαρά βρίθει από παραδείγματα οπορτουνισμού και απρόβλεπτης πολιτικής συμπεριφοράς, ασυνήθιστης, ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα” γράφει εδώ η Frankfurter Allgemeine Zeitung

Μήπως όμως απαξιώνεται μόνο ο Αντώνης Σαμαράς και όχι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ?
Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα είναι δυστυχώς προσωποκεντρικοί φορείς και όχι συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων κατά κρίση και συνείδηση.
Ακολουθούν δυστυχέστατα την ενός ανδρός αρχή καταπατώντας την βούληση του λαού που εκλέγει αντιπροσώπους και όχι φερέφωνα.

“Κριτική κατά της ΝΔ από τον Βαυαρό πρωθυπουργό Χορστ Ζεεχόφερ” διαβάζουμε στην Καθημερινή εδώ.

«Το δικό μας, συντηρητικό αδελφό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ελλάδα αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα. Φέρει μεγάλη ευθύνη για τη μιζέρια του χρέους. Είναι παρανοϊκό το ότι ειδικά αυτό το κόμμα βγάζει τον κόσμο στους δρόμους για να διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα λιτότητας», εκτίμησε κ. Στόιμπερ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU Βαυαρίας μεταδίδει η Ναυτεμπορική.

Βέβαια επειδή εμείς είμαστε ελληναράδες δεν κάνουμε ποτέ λάθος, πάντα φταίνε οι κουτόφραγκοι, οπότε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας μας έλουσε με συνομωσίες μαύρης προπαγάνδας.

Σε περίοδο ψυχρού πολέμου με την ευρωπαϊκή Δεξιά εισήλθε η Νέα Δημοκρατία που ουσιαστικά έχει τεθεί σε «επιτήρηση» από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. διαβάζουμε σε ανταπόκριση του Βήματος εδώ.

Δεν μασάει όμως ο κ Μιχελάκης και μας ενημερώνει πως όλα είναι κατευθυνόμενα από τον Γ. Παπανδρέου. Πανίσχυρος ο Γιώργος επηρεάζει και τα ευρωπαϊκά δεξιά κόμματα και τις ευρωπαϊκές συντηρητικές εφημερίδες.

“Στο 'ΕΛΚ' γίνονται χαμηλόφωνα σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. Η Νέα Δημοκρατία, όπως λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο η χώρα, την αναπότρεπτη αναμόρφωση της οποίας αρνείται», γράφει σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες η έγκυρη εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο γερμανόφωνο χώρο” γράφει η Suddeutsche Zeitung (SZ) πηγή THEINSIDER.

Αδυνατεί η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να αντιληφθεί πόσο πολύ μικραίνει το κόμμα με την κοντόφθαλμη πολιτική του isnogood “θέλω να χαλίφης στη θέση του χαλίφη”.
Το αποκορύφωμα βέβαια της κοντόφθαλμης πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά ήταν το ξεμπρόστιασμα του από τον αδελφό Γάλλο πρωθυπουργό Φιγιόν :
 
Σαμαράς: Λέω ψέματα λόγω... εκλογών!
 
Σαμαράς: Λέω ψέματα λόγω... εκλογών!

Ήταν ένα μικρό αφιέρωμα στην υποκρισία και διγλωσσία του ελληνικού πολιτικού συστήματος.
Ίδια συμπτώματα παρουσιάζονται σε όλα τα κόμματα αλλά παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν αφορούν στην αξιωματική αντιπολίτευση που διεκδικεί την επάνοδό της στην κυβέρνηση του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου