30 Δεκεμβρίου 2011

Οι Ελβετοί επιτρέπουν τον διαμοιρασμό αρχείων

Σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις και τις πρακτικές των ελληνικών αρχών, που αφορούν στο διαμοιρασμό αρχείων (file sharing, p2p) μέσω διαδικτύου, οι Ελβετοί.
Βέβαια στην Ελλάδα νομοθετούν σύμφωνα με τις επιταγές διάφορων οικονομικών κέντρων και όχι με την κοινή λογική. Προτιμούν να κυνηγάνε τα παιδιά του gamato.info, παρά να δυσαρεστήσουν την ΑΕΠΙ και άλλους βλακέντιους.
Επιπρόσθετα, ως παγκόσμια γνωστοί λουρδίτες και τεχνοβοφικοί οι νομοθέτες και οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να κατανοήσουν, να αντιμετωπίσουν τις τεχνολογικές εξελίξεις και νομοθετούν λες και ζούμε στην εποχή του πολύγραφου.

Η ελβετική βουλή ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα αν και πόσο θίγονται οικονομικά οι εταιρίες και τα οικονομικά τους συμφέροντα.
Στην συνέχεια το ανώτατο ελβετικό δικαστήριο διατύπωσε το σκεπτικό του σύμφωνα με το οποίο, ο διαμοιρασμός αρχείων (file sharing, p2p) δεν αλλάζει τις καταναλωτικές συνήθειες των πολιτών, οπότε δεν υφίσταται ζημιά για τις εταιρίες.

Αποτέλεσμα, δεν ποινικοποιείται ο διαμοιρασμός αρχείων (file sharing, p2p) και αφήνουμε τους Ελβετούς στην ησυχία τους.

Αθάνατοι Έλληνες, μην ακούτε τους Ελβετούς και τους Ισπανούς, αυτοί είναι κουτόφραγκοι και εμείς οι ξερόλες του πλανήτη.

Θέλω ελβετική i.p, γίνεται ;

Πηγή :
Swiss insist file-sharers don't hurt copyright holders
P2P still OK for personal use, government rules
By Caleb Cox