24 Απριλίου 2012

Αντώνης Σαμαράς: Έπαρση και ανοησία

Έχουμε δώσει το δικαίωμα στους πολιτικούς της χώρας μας να μας θεωρούν "δεδομένους", πως ξεχνάμε εύκολα το παρελθόν.
Κλείνουμε τα μάτια μας στα εγκλήματά τους λόγω των πελατειακών σχέσεων ;
Ξεχνάμε τις εγκληματικές τους επιλογές λόγω κομματικής πόλωσης ;
Όπως και να 'χει, όποια και αν είναι η εξήγηση πρέπει να τελειώνουμε ΤΩΡΑ με τους πολιτικούς και τα κόμματα παλιάς κοπής και νοοτροπίας, δεν έχουμε άλλα περιθώρια.

Μεστό και περιεκτικό το Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος, στο Ροΐδη Εμμονές για τον Αντώνη Σαμαρά :

Η Παναγιά, η οικογένεια, ο Καραμανλής που τον απέλυσε από υπουργό,
στο στημένο σκηνικό της τηλεοπτικής υποκρισίας (Από "Το Μώλυ").
Κύριε Ροΐδη, Βουλιάζει η Ελλάδα αλλά ο κ.Σαμαράς θεωρεί πως προέχει το όνειρό του να γίνει πρωθυπουργός. Εκμεταλλευόμενος την ανοχή των ΜΜΕ, υποτιμά τη νοημοσύνη των πολλών και εκβιάζει πως θα προκαλέσει και δεύτερες εκλογές αν και ξέρει πως αυτό, αν τον άφηναν να το κάνει, θα σήμαινε μια ολοσχερή οικονομική καταστροφή. Αν η χώρα αυτή δεν έπασχε από μιθριδατισμό, πολιτικοί όπως ο κ.Σαμαράς θα είχαν βρεθεί προ πολλού, με την επιεικέστερη εκδοχή, στο σπίτι τους.

Ο κ.Σαμαράς έχει ένα πολιτικό παρελθόν που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις. Μνημόσυνα του Μελιγαλά, πολιτική φιλία με το γεφυροποιό της Χούντας Ε.Αβέρωφ, Μακεδονομαχίες, Μυστικά Κονδύλια που σπαταλήθηκαν νόμιμα (με τους νόμους που ήξεραν να φτιάχνουν η Χούντα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ) χωρίς να δοθεί ποτέ λογαριασμός, αχαριστία στον πολιτικό του ευεργέτη, ίδρυση μονοθεματικού προσωποπαγούς κόμματος, εκλογική συντριβή του, αθέτηση δημόσιας δέσμευσής του περί μη επιστροφής στη ΝΔ, λογοκρισία χάριν της Εκκλησίας ως Υπ.Πολ., πολιτική φιλία με πατριώτες Λοκατζήδες κρυμμένους προσωρινά κάτω από το χαλί, επίδειξη θρησκευτικότητας, ρουσφετολογικοί διορισμοί συγχωριανών, κουτοπόνηρες απομακρύνσεις στελεχών της ΝΔ (Παυλίδης κλπ) ενεχόμενων σε σκάνδαλα χωρίς αυτό όμως να ομολογείται, κρυφτούλι με το ΔΝΤ, αντιμνημονιακοί θεατρινισμοί, μνημονιακές στροφές 180ο, αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση, διαγραφές βουλευτών με προθεσμία, ζητιανιά στο πατριαρχείο της ρωσικής Μαφίας, ευρωπαϊσμός και δυτική πολιτική από τη μία με ταυτόχρονη τυχοδιωκτική καλλιέργεια προσχηματικών και ανερμάτιστων ελπίδων στο καθεστώς Πούτιν από την άλλη, πολιτική κάλυψη στο Βατοπέδιο, αστειότητες για αυτοδυναμία, απόκρυψη της ωμής αναγκαιότητας για συγκυβέρνηση, που την επιβάλει και η αμείλικτη πραγματικότητα των εκλογικών ποσοστών και του μεγέθους της κρίσης και η Ε.Ε. Εκτεθειμένος από ξένους δημοσιογράφους και από τον Γ.Καρατζαφέρη για την πολιτική του διγλωσσία, επιδιώκει τώρα ανομολόγητα αλλά απεγνωσμένα την όσο το δυνατόν ισχυρότερη κοινοβουλευτική παρουσία της ΝΔ ώστε να έχει την πρωθυπουργία ή έστω τον ισχυρότερο πρώτο λόγο σε μια κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ώστε να μπορέσει να επιβάλλει τις σκληρές υπερσυντηρητικές του απόψεις, όπως τη μικρόψυχη κατάργηση του Νόμου της Ιθαγένειας, που χάρισε στοιχειώδη αξιοπρέπεια σε μερικές εκατοντάδες μεταναστόπουλα που πήραν ελληνική παιδεία.

Ο κ.Σαμαράς εκπροσωπεί κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο, που ακολουθώντας τον κανόνα (υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις που η μόρφωση, η έμφυτη ευγένεια, η αγωγή και η ευφυΐα, οδήγησαν στην όχθη της αρετής και της προόδου), έζησε την ανέμελη ζωή αυτού που τα βρήκε όλα έτοιμα. Έχοντας προίκα βαρύ όνομα, πολιτική καταγωγή, ανοιχτό δρόμο κοινωνικής ανέλιξης, ο συγκάτοικος του ΓΑΠ στα κολλέγια των ΗΠΑ καλλιέργησε έναν προκλητικά εγωκεντρικό χαρακτήρα, ο οποίος όχι μόνο δεν μπορεί να κρυφτεί καθρεφτιζόμενος στο πρόσωπο, στο στυλ, στις κινήσεις, στην ενδυμασία, στα λόγια, στις πράξεις, αλλά γιγαντώνεται και απαιτεί μωροφιλόδοξα τα ύπατα αξιώματα, από τα οποία το σκεπτόμενο κομμάτι της κοινωνίας οφείλει, πέρα από ιδεολογίες και συμφέροντα, να τον αποκλείσει, για να αυτοπροστατευτεί και να προστατέψει και την πατρίδα, στην οποία ο κ.Σαμαράς κάνει πιο συχνές αναφορές ακόμη και από το θεό και τη θρησκεία. Αρκεί αυτή η συνεχής, γελοία, επίμονη, ηγεμονική απεύθυνση στο ακροατήριο σε πρώτο ενικό πρόσωπο, («Θα κατεβάσω τις κουκούλες, θα αλλάξω την Ελλάδα, Μπαίνω στο γήπεδο για την νίκη, Εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου», Εγώ τσακώθηκα με την Μέρκελ, Εγώ μιλούσα για την ύφεση, Ψήφισα μείωση του χρέους, κλπ) που μπορεί να την ανέχονται τα εθισμένα στην προσωπολατρεία και στον αυταρχισμό στελέχη της ΝΔ και οι υπήκοοι οπαδοί, αλλά όχι οι αξιοπρεπείς πολίτες, για να αντιληφθεί κανείς το μυαλό, το ήθος και την προοπτική του Αρχηγού. Καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ ως μοναδικό υπεύθυνο της κατάντιας της χώρας ξεχνώντας το όργιο δανεισμού, διαφθοράς, πελατειακών σχέσεων και κυβερνητικής απραξίας το οποίο ίσχυσε όταν πρωθυπουργός ήταν ο μικρός Καραμανλής με υπουργό τον ίδιο και τη ΝΔ στην εξουσία. Ο κ. Προβόπουλος γνωστοποίησε ότι είχε ενημερώσει για την πορεία του ελλείμματος τον Καραμανλή ήδη από τον Ιανουάριο του 2009, αλλά ο κ.Σαμαράς δεν βλέπει τις τεράστιες ευθύνες του τ.αρχηγού του. Να θυμίσω μόνο την εκτίναξη των χρεών των νοσοκομείων που συντελέστηκε επί πρωθυπουργίας του συζύγου της νηπιαγωγού-ιατρού (των μη κυβερνητικών οργανώσεων του Υπ.Πολιτισμού): «Κοροϊδέψατε την Eurostat». Αυτό ουσιαστικά κατηγορεί το πρώην στέλεχος της ΝΔ και προμηθευτής φαρμακευτικού υλικού Θέμης Καζαντζίδης τους κύριους Καραμανλή, Γ. Παπαθανασίου και Δ.Αβραμόπουλου, κατά των οποίων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά…εξαπάτησαν την Eurostat στέλνοντας ψεύτικα στοιχεία για τα χρέη των νοσοκομείων, ενώ γνώριζαν τα πραγματικά! …ενώ ο πρώην υφυπουργός Υγείας Γ. Παπαγεωργίου είχε δηλώσει ότι τα χρέη ήταν 5,225 δισ. από το 2005 έως το 2008, για το ίδιο διάστημα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ενημέρωνε τη Eurostat ότι τα χρέη ήταν μόλις 2,2 δισ. Ευρώ». («Πρώτο Θέμα», 15/05/2010).

Στη χώρα μας δεν υπάρχει δυστυχώς αναπτυγμένη σοβαρή αστική τάξη που θα ευνοούσε ένα δημοκρατικό «φωτισμένο» κεντροδεξιό κόμμα, υπάρχουν εκτεταμένα πληθυσμιακά συντηρητικά αγροτικά στρώματα, μωροφιλόδοξοι μικροαστοί και λούμπεν προλεταριάτο χωρίς ταξική συνείδηση, που έχουν εθιστεί στο πελατειακό αυταρχικό κράτος και στη διαφθορά. Η Εκκλησία και οι για δεκαετίες καλλιεργημένες εθνικές φαντασιώσεις ευνοούν την ανάπτυξη της καρικατούρας της λαϊκής και της ακραίας Δεξιάς, που είναι και οι δυο τους φυτώρια κοινωνικής βαρβαρότητας και αναχρονισμών. Η πρώτη στη δύσκολη ώρα που περνάμε αδυνατεί να υψωθεί στις απαιτήσεις της περίστασης και υπηρετεί μικρές, γελοίες, επικίνδυνες φιλοδοξίες και αυταπάτες στα πρόσωπα των κ.κ. Σαμαρά - Καμμένου. Η δεύτερη, φοράει μάσκα, στεγάζεται στην κοινοβουλευτική Δεξιά κάνοντας συνεχείς κωλοτούμπες ή στεγάζει τις εγκληματικές επιδιώξεις της κάτω από την αιγίδα του Φύρερ της ναζιστικής και σατανιστικής "Χρυσής Αυγής", που φιλοδοξεί να μολύνει με την παρουσία της και το Κοινοβούλιο. Τρία πρόσφατα γεγονότα μπορούν να συνεισφέρουν στου λόγου μου το αληθές για την επίσημη Δεξιά:

Α.Ο κ. Νίκος Κωστόπουλος σύμβουλος επιχειρήσεων και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β΄ Αθηνών διαπιστώνει στην e-εφημερίδα του τ.διοικητή του Αγ. Όρους (11/04/2012) για τους ρακοσυλλέκτες: «αφού σε όλες αυτές τις συναλλαγές δεν πληρώνεται κανένας φόρος, δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος παραεμπορίου. Τα διαφυγόντα κέρδη για το κράτος είναι τεράστια και η οικονομική αιμορραγία από τη μη καταβολή φόρων, γίνεται σαφώς πιο αισθητή …». Περιμένω και τη γνώμη του για τα Μυστικά Κονδύλια του αρχηγού του.

Β. Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΝΔ στην Κοζάνη Στέφανος Τοπαλίδης δηλώνει χωρίς να προκαλεί την αγανάκτηση του κόμματός του: "κάποιοι κατάφεραν να κάνουν σαπούνι, εγώ με μερικούς έγχρωμους θα κάνω χρωμοσαμπουάν".

Γ. Η αλήστου μνήμης εθνικιστική «Πολάν» του κ.Σαμαρά εμπνέει και σήμερα: Ο κ. Τέρενς Κουϊκ ως εκπρόσωπος Τύπου του κ. Π. Καμμένου, ανακοίνωσε: "Κανένας Μουσουλμάνος υποψήφιος στα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων".

Χρήσιμες υπενθυμίσεις:

Α. Έλλειψη… μπέσας στον Αντώνη Σαμαρά καταλόγισε ο Γ. Καρατζαφέρης….. 
"Μου λέει ο κ. Σαμαράς τώρα που θα βγεις έξω (από το Μαξίμου) να πεις ότι δίνουμε μάχη για τις συντάξεις και θα πω και εγώ τα ίδια από τη Συγγρού. Βγαίνω κι εγώ και λέω δίνουμε μια μάχη με τον Αντώνη Σαμαρά.
Μετά, όταν ξαναμιλήσαμε και τον ρώτησα γιατί δεν είπε το ίδιο μου απάντησε ε μωρέ το ξέχασα".

Β. Πρίν 6 μήνες στο τηλεοπτικό σταθμό extra 3 και σε εκπομπή του κ.Τράγκα,ο πρόσφατα μεταπηδήσας στην ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ακούει τον Τράγκα να του λέει ότι ο Σαμαράς δεν έχει ψηφίσει το Μνημόνιο (όντως τότε δεν το είχε ψηφίσει ακόμα) και εκνευρισμένος απ αυτό που ακούει αρχίζει να φωνάζει "..ο Σαμαράς ήταν μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή και υπουργός. Αυτής που φέσωσε την χώρα με 110 δις. Τα δάνεια μας πήγαν στο μνημόνιο, δεν πήγαμε μόνοι μας, όχι σε μένα αυτά, αυτά πες τα στους ακροατές σου…".

Γ. Η φωτογραφία Καραμανλή στην συνέντευξη Σαμαρά και τι έλεγαν ο ένας για τον άλλον το ’90.

Δ. Λέω ψέματα για προεκλογικούς λόγους.