3 Οκτωβρίου 2012

Ο Βενιζέλος μας "δουλεύει" με την λίστα Λαγκαρντ

Ο Βενιζέλος πρώτιστα, αλλά εκ των γεγονότων και οι περισσότεροι πολιτικοί ενστερνίζονται την άποψη του περί άχρηστης λίστας μιας και είναι προϊόν υποκλοπής (κατά την άποψη Βενιζέλου - Διώτη).
Μιλάμε για χοντρό δούλεμα του λαού μας προκειμένου προφανώς να καλυφθούν ημέτεροι γαλαζοπράσινοι διαπλεκόμενοι.

Αποτελεί όμως προϊόν υποκλοπής για το Ελληνικό κράτος η λίστα Λαγκαρντ ή ορθότερα λίστα Φαλτσιανι ?

Herve Falciani, φωτό από presseurop
-- Ο Φαλτσιάνι εργαζόμενος σαν τεχνικός Η/Υ στην HSBC "τσίμπησε" την λίστα από έναν υπολογιστή, άρα την απόκτησε παράνομα ;;;;;
-- Οι Ελβετικές αρχές ζήτησαν από τις αντίστοιχες Γαλλικές να πραγματοποιήσουν έρευνα στο σπίτι του Φαλτσιανι στην Νις όπερ και εγένετο κατόπιν εισαγγελικής εντολής.
-- Έτσι απέκτησε το Γαλλικό υπουργείο οικονομικών την λίστα των φοροφυγάδων, με εισαγγελική εντολή.
-- Οι Ελβετοί ζήτησαν να μην γίνει χρήση της λίστας από τους Γάλλους ως προϊόν υποκλοπής και να τους επιστραφεί. Τότε ο Σαρκοζί απείλησε την Ελβετία πως θα την εντάξει στον κατάλογο φορολογικών παραδείσων και οι Ελβετοί κάναν την πάπια.
-- Πολλές χώρες χρησιμοποίησαν την λίστα Φαλτσιανι και τα συνολικά έσοδα των χωρών υπερέβησαν τα 10 δις ευρώ.
-- Η ΕΥΠ ζήτησε την λίστα από την αντίστοιχη Γαλλική υπηρεσία, αλλά οι σοφοί Γάλλοι δεν επέλεξαν των δρόμο των μυστικών υπηρεσιών ώστε να μην έχει άλλοθι το πολιτικό σύστημα της χώρας μας να μην χρησιμοποιήσει την λίστα. Αντίθετα παραδόθηκε επίσημα από το Γαλλικό υπουργείο οικονομικών στο Ελληνκό του οποίου πολιτικός προϊστάμενος ήταν ο αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος.

Που στο διάολο είναι το παράνομο της λίστας όσον αφορά την απόκτηση της από την Ελλάδα ;

Διαβάστε και την δήλωση του κ. Σταθόπουλου, καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών για την λίστα :
"Εφόσον πρόκειται για την ανίχνευση βαριάς εγκληματικότητας, ‘συγχωρείται’ η αξιοποίηση στοιχείων τα οποία έχουν συλλεγεί παρανόμως. Σε ανάλογες περιπτώσεις συγκρούονται αντίθετα συμφέροντα, καθώς επιθυμεί κανείς τόσο την ανίχνευση της εγκληματικότητας όσο και την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Συνεπώς, πολλές φορές είναι ρευστό τι θα επικρατήσει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάντως εγώ θα επέτρεπα την αξιοποίηση των στοιχείων." Περισσότερα στο tvxs.

Όταν και αν χρησιμοποιηθεί η λίστα, θα είμαστε σίγουροι πως δεν έχουν διαγραφεί ονόματα γαλαζοπράσινων λαμόγιων ;;;

Πότε ρε γαμώτο θα ξυπνήσουμε ;;