24 Οκτωβρίου 2012

Γιατί οι θυσίες του Ελληνικού λαού θα πέσουν στο κενό

Είναι πέραν κάθε λογικής σκέψης ότι μετά από 3 χρόνια σκληρής λιτότητας, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και διάλυσης του κοινωνικού ιστού να μην υπάρχει φως στο τούνελ.

Η εξήγηση κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν βρίσκεται στην συνταγή (μνημόνια) αλλά στους μαγείρους και τους σερβιτόρους της συνταγής.
Πολιτικοί παλιάς κοπής, παλιών πρακτικών (ρουσφέτια, ψηφοθηρία) δεν μπορούν να οδηγήσουν την χώρα και το λαό σε ένα καλύτερο δημοκρατικό αύριο με εργασία, υγεία και παιδεία για όλους.
Είναι παράλογο να πιστεύουμε πως αυτοί και οι όμοιοι τους έχουν την θέληση και την ικανότητα να κυβερνήσουν για τον λαό.

Είναι εξοργιστικά παράλογο οι θυσίες του Ελληνικού λαού να πέσουν στο κενό και να βιώσει μαύρες δεκαετίες μιζέριας και ανέχειας, διάλυσης της κοινωνίας και των εργασιακών σχέσεων.

Μερικά παραδείγματα :

1.  Ημέρες και έργα (του παρελθόντος) του κ. Σαλμά :
Το μεγάλο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Μάριο Σαλμά που ξέχασε ο Αντώνης Σαμαράς και τον υπουργοποίησε στην κυβέρνηση των "ΑΔΙΆΦΘΟΡΩΝ" που θα σώσουν την χώρα. Διαβάστε περισσότερα στην PetraSkandalou.

2.  Στυλιανίδης και πάσης Ελλάδος
Δημοσίευμα της 12ης Απριλίου 2009 του Πρώτου Θέματος όταν ο τότε Υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, έστειλε το λογαριασμό από ταξίδι του στο Παρίσι, στο Υπουργείο Μεταφορών να τον πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Ο λογαριασμός περιλάμβανε:…
• Δύο διανυκτερεύσεις στο Παρίσι στο ξενοδοχείο Four Seasons : 4600€
• Τις βόλτες του με λιμουζίνες : 4745€
• Το Business εισιτήριο της συζύγου του που ταξίδεψε μια μέρα νωρίτερα : 1025€
Πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός; Και ακόμη πόσο πιο γρήγορα ακόμη ξεχνάμε; Σήμερα στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ το υπουργείο εσωτερικών ανέλαβε ο κος Ευριπίδης Στυλιανίδης που το βράδυ της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου διασκέδαζε στα μπουζούκια… Όλη η ιστορία με φωτογραφίες κλπ στο Μώλυ.

3.  Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου και αρκετοί άλλοι εμπλέκονται στο "θάψιμο" της λίστας Λαγκάρντ όπως είχα γράψει εδώ κι εδώ.

4. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ διορισμών "δικών" του ανθρώπων από τον ΕΟΠΠΥ και τον ΣΔΟΕ μέχρι όπου βάλει ο νους σας, όπως γράφει και το der spiegel, και να μην ξεχνάμε και την διαρροή εγγράφων με ρουσφέτια του Αντ. Σαμαρά. Σύνδεσμοι για να κατεβάσετε το αρχείο ρουσφετιών εδώ.

Η Ελληνική πολιτική σκηνή μας παρέχει εκατοντάδες δείγματα κακοδιαχείρισης, ανικανότητας και δημοκρατικού ελλείμματος, που δυστυχώς δεν παραδειγματίζουν τους πολίτες - ψηφοφόρους.

Ένας παραδειγματισμός που θα οδηγούσε τουλάχιστον στην ορθότερη επιλογή προσώπων, νέων ανθρώπων εκτός κομματικού σωλήνα και κληρονομικότητας (γιοί, θυγατέρες, ανίψια κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου