30 Νοεμβρίου 2012

Συνέντευξη Andrew Gamble στο περιοδικό ΕΨΙΛΟΝ 27-11-11

Μια συνέντευξη του Andrew Gamble στο περιοδικό ΈΨΙΛΟΝ της Ελευθεροτυπίας της 27-11-11.
Παραμένει μια επίκαιρη, απολαυστική όσο και διδακτική συνέντευξη που αγγίζει κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και ελπίζω να την απολαύσετε.

Ο Andrew Gamble είναι Βρετανός συγγραφέας και ακαδημαϊκός.
Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Πολιτική Θεωρία από το Πανεπιστήμιο του Ντέρχαμ και στη συνέχεια επέστρεψε στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ για να ολοκληρώσει το διδακτορικό του δίπλωμα στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες.
Από το 1993 ως το 2007 εργάστηκε στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, όπου διετέλεσε καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ρro Vice Chancellor του Πανεπιστημίου.
Έχει ευρύτατα ερευνητικά ενδιαφέροντα, που επεκτείνονται από μελέτες γύρω από τη βρετανική και ευρωπαϊκή πολιτική, τις πολιτικές ιδεολογίες του μαρξισμού, του συντηρητισμού και του Φιλελευθερισμού, την πολιτική οικονομία του καπιταλισμού και τις σχέσεις μεταξύ κράτους και αγοράς. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 20 βιβλία και πολλές δεκάδες άρθρα σε επιστημονικές επιθεωρήσεις. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του αναλύει την κρίση που ξέσπασε το 2008 και φέρει τον τίτλο “The Spectre at the Feast: Capitalist Crisis and the Politics of Recession”.

Ο Andrew Gamble στο ΕΨΙΛΟΝ


Δυστυχώς η εφημερίδα και το περιοδικό δεν υπάρχουν πλέον εξ αιτίας οικονομικών προβλημάτων που δεν είναι της παρούσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου