19 Απριλίου 2013

Όταν τρώνε δεν μιλάνε

Μ έχει ενοχλήσει αφάνταστα η εκκωφαντική σιωπή των ΜΜΕ στις καταγγελίες του Κ. Βαξεβάνη για σχέδιο φυσικής του εξόντωσης (δολοφονίας) από τραπεζίτη και ΕΥΠατζήδες.
Περισσότερο κι από την δολοφονία ενός ανθρώπου, περισσότερο κι απ' τους φερόμενους ως σχεδιαστές και εκτελεστές της δολοφονίας μ εξαγριώνει η σιωπή των ΜΜΕ.
Μια σιωπή που αποδεικνύει περίτρανα το μέγεθος της διαπλοκής ΜΜΕ και κεφαλαίου. 
Μια σιωπή που επιβεβαιώνει πως ότι ή όποιον δεν τον "γουστάρουν" τον εξαφανίζουν επικοινωνιακά.
Αλήθεια ή ψέμματα όφειλαν αν θεωρούν πως δημοσιογραφούν να ασχοληθούν με το θέμα και να στοιχειοθετήσουν άποψη.

Παραθέτω την άποψη του Κ. Βαξεβάνη από "Το Κουτί Της Πανδώρας"


Το τελευταίο 24ωρο έχει συμβεί το εξής: Ένας δημοσιογράφος κατήγγειλε πως υπάρχει ένα σχέδιο εξόντωσής του. Πως αφού προσπάθησαν να τον εξοντώσουν ηθικά προχώρησαν και σε πληρωμένο συμβόλαιο με εκτελεστές. Εντολέας αυτού του σχεδίου εξόντωσης που περιλάμβανε και άλλους στόχους ήταν ένας τραπεζίτης. Το περιοδικό HOT DOC που δημοσίευσε όλα αυτά, τα συνόδευε με αποδεικτικά στοιχεία. Ας προχωρήσουμε λοιπόν στο αυτονόητο ερώτημα: Είδατε κάποιο Μέσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα να γράφει κάτι για όλα αυτά; Ένα μονόστηλο έστω; Είδατε έστω να το παραθέτουν ως καταγγελία έστω προς διερεύνηση; Είδατε να δημοσιεύουν την ανακοίνωση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το θέμα ή την συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο αρχηγός ενός άλλου κόμματος, ο Πάνος Καμμένος. Όχι φυσικά. Μήπως την ανακοίνωση της ίδιας της ΕΥΠ πως όλα αυτά που αποκαλύπτονται είναι συγκλονιστικά;

Η στεγανότητα που επιδεικνύουν τα ελληνικά media σε αυτό το θέμα αλλά και σε άλλα παρόμοια είναι προκλητική. Δεν πρόκειται για δημοσιογραφική παρεκτροπή. Τα media στην Ελλάδα αποδεικνύουν πως και τα ίδια αποτελούν κομμάτι μιας παραθεσμικής λειτουργίας.

Αυτή την Κυριακή, αυτά τα media έκαναν μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Δημιούργησαν έως και διπλά πρωτοσέλιδα για να απορροφήσουν τις διαφημίσεις Τραπεζών περιέργως λίγο πριν εκδοθεί το HOT DOC. Βεβαίως φιλοτέχνησαν και τα προφίλ των Τραπεζιτών. Με σχέδια δολοφονίας θα ασχολούμαστε τώρα;

Διαβάστε στο HOT DOC που κυκλοφορεί, όλο το σχέδιο εξόντωσης του Κώστα ΒαξεβάνηΠηγή: Το Κουτί της Πανδώρας