24 Απριλίου 2013

Βρούτσης εναντίον Κικίλια, ο καυγάς για τα ρουσφέτια

Βρούτσης - Κικίλιας,
καυγάς για τα ρουσφέτια
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε μια ιλαροτραγωδία γνήσιο προϊόν της ελληνικής πολιτικής.

Στην ελληνική πολιτική οι σχέσεις διαταράσσονται για συγκεκριμένους λόγους: νομή εξουσίας, μίζες, ρουσφέτια.

Ποιος Έλληνας χωρίς κομματικές παρωπίδες πείστηκε από το επιχείρημα υπουργού ( Βρούτσης) περί κακής συνεργασίας με διοικητή οργανισμού (Κικίλιας - ΟΑΕΔ) και δεν "ψυλλιάστηκε" πως κάτι άλλο "τρέχει" ;

Στο πελατειακό μας κράτος οι 1.600.000 άνεργοι είναι μια τέλεια δεξαμενή άντλησης ψήφων (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται να πιστεύουν οι πολιτικοί), και θέλουν ο ΟΑΕΔ να είναι το όχημα υλοποίησης αυτής της παλαιοκομματικής πελατειακής πολιτικής.

Διαβάζω στο BANKWARS:

Ποιός θα διορίσει 400.000 άνεργους με 490 και 427 ευρώ μισθό; Ο ΟΑΕΔ και ο Κικίλιας ! Γι αυτό τον διώχνει ο Βρούτσης…

Καθόλου τυχαία δεν είναι η “κρίση” στις σχέσεις των τριών κομμάτων της κυβέρνησης με αφορμή την απαίτηση του υπουργού Εργασίας να απομακρυνθεί από τη θέση του ο Πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ.Κικίλιας που αποτελεί επιλογή της ΔΗΜΑΡ και …στηρίζεται τώρα και από το ΠΑΣΟΚ. Το θέμα είναι ποιός θα διαχειριστεί και ποιός θα … πάρει τη δόξα του διορισμού 400.000 ανέργων με 5μηνες συμβάσεις που προβλέπει το νέο πρόγραμμα που έχει στα σκαριά ο ΟΑΕΔ

Στις 16 Μαρτίου, στο bankwars γράφαμε ότι:

Προκηρύσσεται το νέο στοχευμένο πρόγραμμα στήριξης των 400.000 οικογενειών που δεν διαθέτουν ούτε ένα εργαζόμενο.Θα προβλέπει πεντάμηνη απασχόληση 400.000 ανέργων αποκλειστικά σε δήμους, για έργα κοινωφελούς χαρακτήρα, υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων κ.ά. Η αμοιβή θα είναι 490 ευρώ για άνεργους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ μηνιαίως για τους ανέργους κάτω των 25 ετών.

Η διαδικασία πρόσληψης θα είναι με μοριοδότηση και τα κριτήρια με ιδιαίτερη βαρύτητα θα είναι η διάρκεια της ανεργίας και ο αριθμός των προστατευόμενων μελών. Η διαδικασία θα γίνει από τον ΟΑΕΔ, ο οποίος θα καλέσει τους άνεργους να υποβάλουν αιτήσεις προκειμένου να γίνει η επιλογή και η τοποθέτησή τους σε δήμους. Επισημαίνεται ότι ωφελούμενος θα είναι μόνο ένα μέλος από την οικογένεια-στόχο του προγράμματος, ενώ στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι έχουν υποβάλει αίτηση έστω και δύο μέλη της οικογένειας, τότε θα αποκλείονται από τον προσωρινό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και οι δύο αιτήσεις.

Για την εφαρμογή του προγράμματος η διοίκηση του ΟΑΕΔ ζήτησε να ρυθμισθεί νομοθετικά η επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.

ΔΗΜΑΡ: Δεν ετέθη θέμα επάρκειας του Ηλία Κικίλια

«Δεν ετέθη θέμα επάρκειας του Ηλία Κικίλια, του διοικητή του ΟΑΕΔ. Ξαφνικά δημοσιοποιήθηκε η απαίτηση του αρμόδιου υπουργού Εργασίας, του κ. Βρούτση, ότι “ζητώ τη παραίτηση του κ. Κικίλια” για λόγους και αιτιολογίες, οι οποίες -θα μου επιτρέψετε να σας πω- απάδουν της κρισιμότητας της κατάστασης, αλλά και του γεγονότος, ότι τρία κόμματα συγκυβερνούν», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ.

Τόνισε ότι αυτό το γεγονός προκάλεσε «αλγεινή εντύπωση» και σημείωσε: «Η αιτιολογία ήταν ότι ασκεί προσωπική πολιτική και ότι δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον αρμόδιο υπουργό. Νομίζω ότι είναι αυτονόητο, ότι κάποιος αποπέμπεται από μία τρικομματική κυβέρνηση, είτε είναι γραμματέας είτε είναι υπουργός, όχι επειδή δεν μπορεί να συνεννοηθεί ο ένας με τον άλλον, αλλά επειδή είναι ανεπαρκής στο έργο του. Κάτι τέτοιο δεν ακούσαμε σαν αιτιολογία, γεγονός που έχει προκαλέσει σας πληροφορώ αλγεινή εντύπωση».

Πρωτόπαππας: «O κ.Κικίλιας έχει αρνηθεί να υποκύψει στις συνεχείς παρεμβάσεις»

Σε άρνηση του διοικητή του ΟΑΕΔ να δεχθεί παρεμβάσεις, απέδωσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Χρ. Πρωτόπαππας το θέμα που ανέκυψε σχετικά με την παραίτηση του Ηλία Κικίλια.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84», ο κ. Πρωτόπαππας ανέφερε πως «ο κ. Κικίλιας -όπως έχουμε ενημερωθεί εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα- έχει αρνηθεί να υποκύψει στις συνεχείς παρεμβάσεις από παράγοντες της ΝΔ, προκειμένου να αλλάξει περιφερειακούς διευθυντές του ΟΑΕΔ, κατά το δοκούν. Και συγκεκριμένα κάποια ιδιαίτερα άξια στελέχη, πρώτα στη μοριοδότηση, τους καλύτερους περιφερειακούς διευθυντές, ανεξαρτήτως κόμματος».

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο κ. Κικίλιας «δεν ανήκει σε κανένα κόμμα. Είναι επιστήμονας και τεχνοκράτης και μάλιστα ιδιαιτέρου κύρους. Έχει δε υποδειχθεί από τη ΔΗΜΑΡ για διοικητής του ΟΑΕΔ πρόσφατα, δεν τον είχαμε εγκρίνει εμείς…», είπε ο κ. Πρωτόπαππας.

Δ. Παπαδημούλης: Ο καβγάς για τον ΟΑΕΔ είναι για το πάπλωμα

«Η Ν.Δ. θέλει να μετατρέψει τον ΟΑΕΔ σε “μαγαζί” της. ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ θέλουν μερίδιο. Σε μια χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους ο καυγάς είναι για το πάπλωμα», σχολιάζει, μέσω twitter, o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με την πρόθεση απομάκρυνσης του Ηλία Κικίλια από τη διοίκηση του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου