17 Μαΐου 2013

Ελλάδα - Σκωτία: 0-1 με αυτογκόλ της ΕΛΑΣ

Απ' την μια η Ελλάδα μια χώρα που στην νεώτερη ιστορία της έχει υποφέρει τα πάνδεινα από τον φασισμό (δικτατορίες, εξορίες, κατοχή, εξαθλίωση).
Απ την άλλη η Σκωτία χωρίς κανενός φασιστικού είδους γκουβέρνο τα νεώτερα χρόνια (τουλάχιστον απ όσα γνωρίζω).
Την χτεσινή αποτροπή ομιλίας στο Εδιμβούργου του ακροδεξιού Nigel Farage την πέτυχαν 50-60 αντιφασίστες διαμαρτυρόμενοι έξω από την παμπ όπου ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει.

Δείτε το παρακάτω βίντεο του Guardian και παρακολουθήστε προσεκτικά την στάση της βρετανικής αστυνομίας (η οποία όταν θέλει γίνεται εξαιρετικά βίαιη).
Σε αντίθεση με τις πρακτικές της ΕΛΑΣ δεν παίρνει το μέρος του ακροδεξιού καταστέλλοντας τους διαμαρτυρόμενους αντιφασίστες με χημικά και δακρυγόνα.
Σε αντίθεση με τις πρακτικές της ΕΛΑΣ δεν ταυτίζεται με τους ακροδεξιούς παρά περιορίζει τον Nigel Farage στην παμπ και στο τέλος τον φυγαδεύει με αστυνομικό όχημα (όπως περιγράφεται σε άλλο άρθρο της εφημερίδας).

Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον υπουργό Δένδια, την ηγεσία της ΕΛΑΣ και πολλούς αστυνομικούς (προφανώς δεν είναι όλοι ίδιοι).

Καταφανέστατα οι πρακτικές και οι οδηγίες του υπουργείου απέχουν παρασάγγας από την ανάγκη προάσπισης της κοινωνίας από τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία, τον μισανθρωπισμό και τελικά την προάσπιση της ίδιας της δημοκρατίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου