3 Απριλίου 2014

Μια καταδίκη στην χώρα που γεννήθηκε το Θέατρο…

Απ το Jungle Report

Σε πέντε χρόνια φυλάκιση, καταδικάστηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Η ποινή είναι εξαγοράσιμη με 20 ευρώ ημερησίως. Με λίγα λόγια, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι, τώρα ο ΟΠΑΠ είναι πλέον δικός του, και η εταιρία που κάποτε γέμιζε τα δημόσια ταμεία, τώρα γεμίζει την τσέπη του Μελισσανίδη και των πολιτικών φίλων του.

Και για να λέμε τα πράματα με το όνομά τους, η πώληση ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη, ήταν στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή ότι συμβαίνει με τους ολιγάρχες στην Ελλάδα γενικότερα, όπως πχ παλαιότερα με την Ολυμπιακή στον Βγενόπουλο ή τώρα με την πώληση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού στον Λάτση.
Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα βοηθά τους ολιγάρχες χαρίζοντάς τους δημόσιο χρήμα, και οι ολιγάρχες βοηθούν το πολιτικό σύστημα χρηματοδοτώντας τα κομματικά ταμεία και διατηρώντας τα ουσιαστικά στην εξουσία.

Απλά στην περίπτωση Μελισσανίδη δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα λόγο της άρρηκτης σχέσης του επιχειρηματία με την Νέα Δημοκρατία και συγκεκριμένα με τον σημερινό αρχηγό της.
Δεν έχεις δικηγόρο τον Φαήλο Κρανιδιώτη για τις νομικές του γνώσεις, απλά στέλνεις έτσι ξεκάθαρο μήνυμα.
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, τις εννέα αναβολές της δίκης λόγο της απουσίας πολιτικής αγωγής, δηλαδή του εκπροσώπου του νομικού συμβουλίου του κράτους, τα εκατομμύρια που φέσωσε το Ελληνικό δημόσιο η Aegean Power, η χαριστική παραχώρηση του ΟΠΑΠ, κλπ.

Ο Μελισσανίδης έπρεπε πάση θυσία να βοηθηθεί επιχειρηματικά και στα προβλήματα του με την δικαιοσύνη, ώστε να είναι αναγκασμένος να χρηματοδοτεί τους προστάτες του. Όποιος ελέγχει τον ΟΠΑΠ με τα τεράστια ποσά που δαπανά καθημερινά για την διαφήμιση των προϊόντων του, ουσιαστικά ελέγχει και εκβιάζει τα ΜΜΕ απειλώντας τα με οικονομική ασφυξία.
Ποιο κανάλι ή εφημερίδα θα τολμήσει να δημοσιεύσει οτιδήποτε εναντίων του Μελισσανίδη και των πολιτικών φίλων του, ρισκάροντας να χάσει τα εκατομμύρια του ΟΠΑΠ;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου