2 Απριλίου 2010

"Θα κάνουμε Πάσχα με μαρούλια και €20"

Ένας 55χρονος οικογενειάρχης γράφει προς «Το Βήμα» και μοιράζεται την αγωνία του στην προσπάθεια να βρει δουλειά.

Η συγκλονιστική επιστολή ενός άνεργου οικογενειάρχη, 55 ετών, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Είναι από εκείνους που δεν βρίσκουν χώρο στα λαμπερά πρωτοσέλιδα των ημερών, ούτε και σε πολλά τηλεοπτικά δελτία.
Είναι αριθμός για τις στατιστικές, ψυχρός και απρόσωπος, που σήμερα μέσω της επιστολής που έστειλε στο «Βήμα» αποκτά πρόσωπο και υπογραφή:
Ο κ. Π. Λέξας από την Καβάλα έκανε ό,τι μπορούσε. Δεν βρήκε φως πουθενά. Απογοητευμένος, η μόνη διέξοδος που αισθάνθηκε να του απομένει ήταν να μοιραστεί με όσο το δυνατόν περισσότερους την αγωνία του.
Στην τρισέλιδη χειρόγραφη επιστολή που έστειλε προς «Το Βήμα» οι λέξεις απελπισία, αδιέξοδο, προστασία, αδιαφορία επανέρχονται σχεδόν σε κάθε παράγραφο.
Οι ίδιος χαρακτηρίζει το γράμμα του «ένα ψυχογράφημα απελπισμένου ανθρώπου», που ζητάει βοήθεια όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και «για την προβολή της προβληματικής κοινωνίας.

Ο Έλληνας ψάχνει πλέον απελπισμένα για δουλειά. Να φροντίσει την οικογένεια του, να καταφέρει να δημιουργήσει οικογένεια, να ζει με αξιοπρέπεια.

Δεν ενδιαφέρεται για μπλε, πράσινα, ροζ, κόκκινα ή πόσο μάλλον μαύρα λόγια και υποσχέσεις.
Ποσώς πλέον ενδιαφέρει αν ο προηγούμενος ήταν "λίγος" και κουράστηκε γρήγορα, ή αν ο νέος είναι άπειρος και μιλάει πολύ.
Δουλειά ψάχνει, το αυτονόητο ρε γαμώτο !!!!!
Έρχονται δύσκολα χρόνια, χρόνια μιζέριας. Φρόντισαν οι πολιτικοί μας να στρώσουν Γολγοθά για μας και τα παιδιά μας χειρότερο των Παθών του Χριστού.
Ολόκληρο το άρθρο της εφημερίδας "Το Βήμα" εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου