20 Οκτωβρίου 2010

Η ματαιοδοξία και η αλαζονεία του νομάρχη Καχριμάνη

Προφανώς ο νομάρχης κ. Καχριμάνης έχει καβαλήσει το καλάμι.
Η επί οκταετίας νομή της τοπικής εξουσίας εκσφενδόνισε την ματαιοδοξία του στα ύψη.
Πως να δικαιολογήσεις την ανάμειξή του σε εθνικά θέματα και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής ?
Πως και γιατί ένας αιρετός αυτοδιοικητικός παράγοντας, ( εν προκειμένω ο νομάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης ) αναμειγνύεται σε θέματα της εθνικής μειονότητας στην Αλβανία ?

Ποιός τον έχρισε παράγοντα εξωτερικής πολιτικής ?

Όποιος έχει διαβάσει έστω και λίγο ιστορία γνωρίζει πόσο έχουν βλάψει την εξωτερική πολιτική της χώρας τα πολιτικά και μικροπολιτικά συμφέροντα.
Μικρά Ασία, Βόρεια Ήπειρος, Κύπρος είναι οι μεγαλύτερες καταστροφές της Ελλάδας και η αιτία ήταν οι πολιτικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Δεν μου προκαλεί εντύπωση η αδράνεια της Νέας Δημοκρατίας στο πάρε δώσε Καχριμάνη με συνεργάτες του Μπερίσα και των διασπαστών της εθνικής μειονότητας στην Αλβανία, κόμμα MEGA.
Η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να του τραβήξει τα λουριά (ή καλύτερα να τον στείλει σπίτι του), αλλά στο προκείμενο προτάσσει την ψηφοθηρική τακτική από το εθνικό συμφέρον.

Επειδή τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα,
επειδή οι προσεχείς εκλογές αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι την εξωτερική πολιτική :
πρέπει ο Ηπειρώτικος λαός να στείλει τον κ. Καχριμάνη στα αζήτητα της πολιτικής χωρίς δεύτερη σκέψη.

Ένα ακόμη παράδειγμα -αν και παλιό- αλαζονείας και αυταρέσκειας ήταν η αποδοχή του (αν όχι προτροπή του) στην ονομασία της επαρχιακής οδού Βαθύπεδου.
Μπορούσε και έπρεπε να ΜΗΝ αποδεχθεί την ονοματοδοσία, όντας εν ενεργεία νομάρχης και εν ζωή πολιτικός.
Η επιστολή του κ. Γιώργου Πλατσούκα, τέως κοινοτάρχη Βαθύπεδου δεν μου λέει τίποτε, απεναντίας επιβεβαιώνει την άποψη μου, ότι ο κ. Καχριμάνης το ήθελε και δεν το απέτρψε.
Η επιστολή ε δ ώ