22 Οκτωβρίου 2010

Εγώ, ο Σπύρος και ο .............. Καχριμάνης

Με τον Σπύρο με συνδέουν πολλά, συνάδελφοι, φίλοι και κουμπάροι.
Αρκετά δεν νομίζετε ?
Προχθές πίναμε το καφεδάκι μας σε κεντρικό καφέ στα Γιάννενα μας, σχολιάζοντας τι άλλο παρά τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Σαν γνήσιοι Έλληνες - έχοντες αμφότεροι γνώμη επί παντός επιστητού - περνούσαμε ευχάριστα την ώρα μας στο καφέ (την σύγχρονη εκδοχή του καφενείου).
Εκεί λοιπόν ο Σπύρος στηλιτεύει την τάση μου να γράφω στο blog συχνά για τον νομάρχη Ιωαννίνων κ. Καχριμάνη.
Ενοχλείται παρ' ότι δεν διαφωνεί με τα γραφόμενα.
Μα δεν φταίω εγώ συνάδελφε, φίλε και κουμπάρε Σπύρο.

Φταίνε οι πράξεις, οι τακτικές και οι πολιτικές του κ. Καχριμάνη.

Ο Μάκης (ένας είναι ο Μάκης) γιατί ασχολήθηκε με τον νομάρχη και τον ξενώνα ???

Η Δερόπολη γιατί γράφει τα παρακάτω ?

"Μια παροιμία που, ιδιαίτερα για τους Βλάχους που είναι και κτηνοτρόφοι καλοί, ταιριάζει γάντι για την πρόσφατη «ποιμενική επίσκεψη» στη Βόρεια Ήπειρο του απερχόμενου Νομάρχη Ιωαννίνων, Αλέξανδρου Καχριμάνη.

Συνοδευόμενος απ’ τον κουμπάρο, υπουργό του συνασπισμού Δημοκρατικού Κόμματος και Τσάμηδων, πήγε και στο χωριό Αντών Πότσι, κεφαλοχώρι της εδώ Βλαχικής κοινότητας. Πριν καλά – καλά φτάσει του έδωσαν τα παπούτσια στο χέρι, αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες απ’ το καφενείο στο κέντρο του χωριού.

«Που πας μ’ αυτόν τον άνθρωπο που επανειλημμένως μας εξαπατά;», – του είπαν οι κάτοικοι του χωριού. Πρέπει να έχουν πολλά μαζεμένα για τον Υπουργό για να ξεσπάσουν μ’ αυτό τον τρόπο οι κατά τ’ άλλα ιδιαίτερα φιλόξενοι και πολλαπλώς ευεργετημένοι Ελληνόβλαχοι κάτοικοι της περιοχής. Διότι η κουβέντα είχε συνέχεια ότι «…αγαπητέ Αλέξανδρε, ήρθες για λόγου σου ή για να μας προβάλεις αυτόν που έχεις δίπλα». Ούτε το όνομα δεν του ανέφεραν…

Και για να στρώσει λίγο ο καφές του είπαν με τρόπο ρητό εάν θέλεις μόνος σου να έρχεσαι αλλά μ’ αυτόν ποτέ πάλι.

Τον έδιωξαν κυριολεκτικά απ’ τη Βόρεια Ήπειρο. Το να τον διώξουν και απ’ τη νομαρχιακή καρέκλα είναι πλέον θέμα ημερών.

Και για να κλείσομε με παροιμία πάλι: «Όταν ανακατεύεσαι με τα πίτουρα σε τρώνε οι κότες» – λένε στο χωριό μου.

Και τα πίτουρα είναι πολλά: ας ψαχτεί ο Καχριμάνης για την ποιότητα ενός Επάρχου, Βλάχου επίσης, στην Πρεμετή, με τον οποίο ο πατριδοκάπηλος υποψήφιος έκοβε βόλτες στην Πρεμετή. Εάν το ερευνήσει και λίγο το πράγμα θα δει πόσο βαθιά έχει πέσει στις σχέσεις του με ανθρώπους κυριολεκτικά παραδομένους στην πλέον ανθελληνική πλεκτάνη του Αλβανικού κράτους και παρακράτους. Εάν δεν κάνει εκείνος την έρευνα αυτή, θα αποκαλυφθούν εν καιρώ ότι η πολιτική προσωπικών συμφερόντων δεν πρέπει να αντιβαίνει του εθνικού συμφέροντος. Και προφανώς οι

παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Κρίμα πάντως διότι με τις βόλτες του αυτές υπό τη συνοδεία της Αλβανικής αστυνομίας και εντός υπουργικής άμαξας αποδεικνύεται επίσης πόσο μακράν της οργανωμένης πολιτείας είναι η Ελλάδα. Φαίνεται ότι το Υπουργείο των Εξωτερικών ούτε ένα μάθημα δεν έχει εξάγει απ’ τις περυσινές εμπειρίες των εκλογών. Δεν είναι δυνατό ένας τυχοδιώκτης, άλλο τόσο απερχόμενος Νομάρχης και με τη βούληση του Ηπειρωτικού λαού μια κακιά εμπειρία μετά από λίγες εβδομάδες, να εμπλέκεται και σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής σε περιοχές ευαίσθητες όπως αυτή της Β. Ηπείρου και επίσης σε θέματα όπως των βλαχόφωνων πλυθησμών…"

Δέν έχω διάθεση και χρόνο να γράψω κι' άλλα σήμερα για τον κ. Καχριμάνη.

Αφιέρωσα την σημερινή μέρα στο ubuntu 10.19 και το virtualbox.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου