10 Μαρτίου 2012

Σκασμός !!

Το άρθρο "Σκασμός !!" του Δημήτρη Δανίκα στο ΒΗΜΑ δεν θα το διαβάσουν οι καταστροφείς της χώρας Παπανδρέου, Σαμαράς, Παπαδήμος, Βενιζέλος και οι 300 ακαμάτηδες οσφυοκάπτες.

Ας το διαβάσουν τουλάχιστον οι κατεστραμμένοι Έλληνες πολίτες και ας πάψουν να ξεχνάν εύκολα, να ναι κοντοί στην μνήμη και να αφήνουν ατιμώρητους όλους αυτούς τους ανίκανους πολιτικάντηδες αλλά και κάθε λογής κλέφτη σε τούτη την έρμη χώρα.

"Όποιος πανηγυρίζει με το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι παντελώς αναλφάβητος η αθεράπευτα χαζοχαρούμενος. Χειρότερος και από κάθε ανεγκέφαλη γλάστρα πρωϊνάδικων και μεσημεριάτικων. Γιατί μαζί με το κούρεμα της κεφαλής ξυρίσαμε ακόμα και την τελευταία μας παρθενορραφή. Τουτέστιν ρωτάει η δασκάλα γερμανικού βρεφονηπιακού σταθμού: Παιδάκια τι μέρος του λόγου είναι η Ελλάδα; Πετάγεται ο μικρός Φριτς. «Εγώ εγώ κυρία» Για πες μας λοιπόν τι είναι η Griechenland; «Πτυελοδοχείο κυρία». Έτσι ακριβώς. Γιατί το κούρεμα είναι δημόσια ομολογία της ολοκληρωτικής μας χρεοκοπίας και της συνακόλουθης παταγώδους ανυποληψίας. Δανεικά και αγύριστα. Τον βλέπεις εκείνον εκεί; Ποιον; Αυτόν που παριστάνει τον μορφωμένο και τον κοσμικό; Ε λοιπόν μακριά απ αυτόν. Αν έρθει και σου ζητήσει δύο ευρώ για να αγοράσει τυρόπιτα επειδή τάχα μου ξέχασε το πορτοφόλι του στο σπίτι, ούτε μισό σεντς.

Κοπανατζής, τσαμπατζής και απατεώνας ολκής. Κάπως έτσι και η χώρα. Και αν οι αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα κινδύνευαν να καταρρεύσουν πληρώνοντας ένα σκασμό λεφτά για τα ασφάλιστρα κινδύνου. Και αν η Ευρωζώνη δεν έτρεμε στην ιδέα ενός ντόμινου που θα προκαλούσε ο Έλληνας τσαμπατζής στην ευρωπαϊκή οικονομία, ε τότε πάπαλα το κούρεμα. Θα μας έστελναν μαζί με τα μούσια, τις περούκες, τα περουκίνια και τα βαμμένα μαλλιά μπόλικων θηλυκών και αρσενικών βουλευτών να καταλήξουμε στον τάφο για τα καλά.

Και κάτι ακόμα. Για σένα το λέω που σαν χάνος έχεις ανοίξει το στόμα σου πιστεύοντας ότι το κούρεμα είναι περίπου εθνική σωτηρία. Ταυτόσημου μεγέθους με την επανάσταση του ' 21. Εχουμε και λέμε λοιπόν. Το άμεσο επακόλουθο απ αυτό το κούρεμα του χρέους θα είναι το επόμενο κούρεμα σε μισθούς, συντάξεις και σε όλες σχεδόν τις αξίες γης ακινήτων και άλλων εμπράγματων στοιχείων. Πόσα παίρνεις το μήνα; Χίλια; Ωραία. Πάρε πεντακόσια και κάθε μέρα να ανάβεις μια λαμπάδα στο μπόι του αφεντικού σου. Εσύ πόσα παίρνεις; Πεντακόσια. Ωραία Πάρε τώρα τα μισά και να κάνεις την προσευχή σου που δεν σε έχουν διώξει και ακόμα έχεις δουλειά. Ολα στα μισά. Ολα πλην των ειδών πρώτης ανάγκης. Γιατί εκεί το κομπραδόρικο και αεριτζίδικο σύστημα ζει και βασιλεύει και από κούρεμα δεν καταλαβαίνει.

Με απλά λόγια. Το δίλημμα που θα μπει σε λειτουργία και από το σφυροκόπημα θα μας καθηλώσει στα καναβάτσα είναι το εξής: Από εδώ η Ελλάδα του ευρώ με μισθούς Βουλγαρίας. Από εκεί η Ελλάδα με την απομόνωση και την πείνα του Χότζα και της παλιάς Αλβανίας. Εδώ είσαι και εδώ είμαι. Εκείνοι μας έκοψαν το μισό χρέος, εμείς κόψαμε τους έλληνες στο μισό. Και παρόλα αυτά. Μακάρι να διαψευστώ θριαμβευτικά. Θα σου λένε σκάσε και κολύμπα και τον δικομματισμό προσκύνα. Κι εσύ, εγώ, εμείς, θα σκάσουμε, θα κολυμπάμε και τον δικομματισμό θα προσκυνάμε!"

Πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ