2 Νοεμβρίου 2012

Πάνω από 5.000 «χαμένα» ακίνητα στο υπουργείο των Βενιζέλου - Σαμαρά

Έγραψαν ΤΑ ΝΕΑ και το διάβασα στο enikos για την χαμένη περιουσία του Υπουργείου Πολιτισμού.

Αναρωτιέμαι όμως γιατί δεν ανέφεραν πως δύο από τους σημερινούς "κυβερνήτες", τα 2/3 της εσωτερικής τρόικας διετέλεσαν υπουργοί πολιτισμού.

"Έχει υπερτριπλάσια περιουσία και δεν το γνωρίζει. Πληρώνει απαλλοτριώσεις και ύστερα επιστρέφει τα ακίνητα στους ιδιοκτήτες τους. Παραχωρεί φιλέτα στην Πλάκα και τη Ρόδο για πολιτιστικές δράσεις έναντι ευτελούς μισθώματος και ανακαλύπτει πως έχουν μετατραπεί σε σπίτια και επιχειρήσεις. Δημόσιες εκτάσεις κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους που καταπατώνται. Και έσοδα από εμπορικά διαμερίσματα που χάνονται."

Ήταν ανίκανοι να διαχειριστούν ένα υπουργείο και τώρα διαχειρίζονται την χώρα, τρελό ανέκδοτο !!!!

"Τα ακίνητα του υπουργείου σε μεγάλο ποσοστό έχουν αποκτηθεί από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, διαθέτοντας σε μια 20ετία 390 εκατ. ευρώ για την απόκτηση 1.640 ακινήτων, ενώ περί τα 70 εκατ. ευρώ έχουν διατεθεί το διάστημα 1980-2000 για την αποκατάσταση 130 ακινήτων."

Εννοείται πως κόπτονται για τα χρήματα και την περιουσία του Ελληνικού λαού, αλλά βρε παιδί μου υπάρχουν άλλες προτεραιότητες, όπως η διατήρηση της καρέκλας τους και η εξυπηρέτηση "ημετέρων".