8 Μαρτίου 2013

Δωρεάν δημόσια παιδεία και μεταφορά μαθητών

Στην αρχή με το πρόσχημα της παροχής πληρέστερης και ισοδύναμης παιδείας σε όλα τα ελληνόπουλα κλείνει τα απομακρυσμένα μικρά σχολεία (1θέσια, 2θέσια), τα συγχωνεύει με άλλα και αναλαμβάνει την μεταφορά των μαθητών με ταξί και λεωφορεία.

Δεν ενδιαφέρεται, δεν αναρωτιέται πόσο χρόνο ξοδεύουν στο δρόμο μικρά παιδιά, ούτε τους κινδύνους που εγκυμονούν στους ορεινούς και επαρχιακούς δρόμους.
Στο κάτω κάτω βρε αδερφέ τα δικά του μαθητεύουν σε ακριβά ιδιωτικά της πρωτεύουσας.

Οι εκπαιδευτικοί δεν αντιδρούν σθεναρά γιατί "γλιτώνουν" τα καταραμένα δυσπρόσιτα και δεν έχουν ακόμη αρχίσει οι δραματικές μειώσεις των μισθών.

Δεν υπάρχουν πόροι για διορισμούς - λέει -, και τσουβαλιάζει στο μνημόνιο τις μεγαλύτερες αξίες μιας χώρας: τα παιδιά και την εκπαίδευση.

Γνωρίζει πως υπάρχει ικανός αριθμός εκπαιδευτικών που δεν συμπληρώνει ώρες, αλλά κρύβεται πίσω απ το μνημόνιο και βολεύει "τα δικά του παιδιά" στα γραφεία εκπαίδευσης και σε γραμματειακή υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν πόροι για πετρέλαιο - λέει -, αν και μπορεί να τροφοδοτήσει τα σχολεία με αφορολόγητο πετρέλαιο απ τις ένοπλες δυνάμεις.

Έτσι για λόγους δημοσιονομικής πειθαρχίας κλείνει ακόμη περισσότερα δημοτικά σχολεία και παίρνουν σειρά γυμνάσια και λύκεια μικρών επαρχιακών κωμοπόλεων.

Σχεδιάζει και την αύξηση μαθητών ανά αίθουσα με κριτήριο : ένας μαθητής ανά 1,5 τετρ. μέτρα.
Πως στο διάολο υπολογίζεις τον χώρο κάθε παιδιού ;
Χώρο στάθμευσης σχεδιάζεις ή αίθουσα διδασκαλίας ;

Τέλος - λέει -, δεν έχει πόρους για την μεταφορά των μαθητών και μετακυλά το κόστος και το πρόβλημα στους γονείς.

Αυτή είναι η δωρεάν δημόσια παιδεία που αξίζει σ ένα λαό ;

Σκεφτείτε αυτός/οί οι πολιτικοί από που ξεκίνησαν και που κατέληξαν.

Συνεχίστε να τους ψηφίζετε, να τους προσκυνάτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου