2 Απριλίου 2013

Ρουσφέτια, ρουσφέτια, η μόνη σταθερή της Ελλάδας

Στην χειρότερη μεταπολιτευτική εποχή της Ελλάδας η ρουσφετολογική πολιτική καλά κρατεί.
Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες εξαθλιώνονται, πολιτικοί νομοθετούν για τα "δικά τους παιδιά".
Όταν για χάρη της δημοσιονομικής πειθαρχίας η κυβέρνηση κλείνει σχολεία, δεν διορίζει νέους εκπαιδευτικούς, χορηγεί με το σταγονόμετρο πετρέλαιο και υλικό στα σχολεία, νομοθετεί ρουσφετολογικά για τους "ημέτερους" εκπαιδευτικούς.

"Νέο παράθυρο για ρουσφέτια με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών" έγραψε η Ελευθεροτυπία στις 31 Μάρτη 2013.

" Το δρόμο για προνομιακές αποσπάσεις σε διοικητικές θέσεις του υπουργείου Παιδείας, δίνοντας το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς να διατηρούν παράλληλα τα μόρια της οργανικής τους θέσης, άνοιξε ο Κ. Αρβανιτόπουλος.

Με νομοθετική ρύθμιση (άρθρο 9 του Ν. 4115) μπορούν οι εκπαιδευτικοί να αποσπώνται στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, ορίζοντας ότι ο χρόνος απόσπασης θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στην οργανική τους θέση. Λαμβάνουν μάλιστα το σύνολο των αποδοχών τους μαζί με όλα τα επιδόματα που λαμβάνουν στην οργανική τους θέση. Ανάλογη προνομιακή ρύθμιση προβλέπεται και για τους εκπαιδευτικούς που θα πάρουν απόσπαση για τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Μοριοδότηση

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ισχύοντα (Ν. 3848/10), είχε καταργηθεί η μοριοδότηση όσων εκπαιδευτικών έπαιρναν απόσπαση σε διοικητικές θέσεις του υπουργείου Παιδείας. Κι αυτό γιατί είχε κριθεί ότι θα ήταν εντελώς άδικο να μοριοδοτούνται με τα μόρια της οργανικής τους θέσης οι εκπαιδευτικοί όταν παίρνουν απόσπαση για να είναι δίπλα στο σπίτι τους. Ετσι, σε κάθε περίπτωση απόσπασης, ως μονάδες μετάθεσης υπολογίζονταν οι προβλεπόμενες για τη σχολική μονάδα στην οποία έπαιρνε απόσπαση ο εκπαιδευτικός. Για απόσπαση σε άλλη υπηρεσία υπολογίζονταν οι προβλεπόμενες μονάδες της πλησιέστερης σε αυτή σχολικής μονάδας.

Από δω και στο εξής θα μπορεί, για παράδειγμα, κάποιος που έχει οργανική θέση σε απομακρυσμένη περιοχή να αποσπαστεί στην Αθήνα όπου εδρεύουν ο ΕΟΠΠΕΠ και το Ίδρυμα Νεολαίας και Άθλησης και να πάρει τα 10 μόρια της οργανικής του θέσης, τη στιγμή που στην Αττική προβλέπεται ένα μόριο... "

Τι δεν καταλαβαίνετε ;;;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου