9 Απριλίου 2010

Συνέχεια του " Η πόλη μας, τα portals και τα blogs της "

Λίγο η άδεια, λίγο η τεμπελιά, επανήλθα με 24 ώρες καθυστέρηση στη συνέχεια του θέματος

Διαβάζω λοιπόν σε τοπικό ηλεκτρονικό μέσο τον πηχαίο τίτλο " Μεγάλη παρέμβαση προετοιμάζει ο Δήμος για την ακτή Μιαούλη "

Όπα λέω τι έγινε ;
Πλούτισε ο καταχρεωμένος δήμος μας ;
Κατάφερε να απορροφήσει χρήματα από το ΕΣΠΑ ;
Τελείωσε το έργο της Δουρούτης και αρχίζει νέο μεγαλεπήβολο ;

Τέλος πάντων, από φύση μου αισιόδοξος προχώρησα στην ανάγνωση του κειμένου (το οποίο παραθέτω παρακάτω) και με έκπληξη διάβασα ένα κείμενο άχρωμο, άοσμο και ανυπόγραφο. Προφανώς ήταν ένα ακόμη δελτίο τύπου της δημαρχίας.

Φυσικά προκύπτουν και άλλα ερωτήματα ως προς το είδος της ανάπλασης - παρέμβασης, πλην όμως ο ιστότοπος δεν αναρωτιέται για τίποτε, του αρκεί η αναπαραγωγή του δελτίου τύπου.

Ανάπλαση όπως αυτή της οδού Γαριβάλδη, με σκουπίδια και τραπεζοκαθίσματα παντού ;
Ανάπλαση σαν της κεντρικής πλατείας, της χειρότερης πλέον πανελλαδικά ;
Ανάπλαση σαν της οδού Ανεξαρτησίας που γέμισε λακκούβες ( μα καλά δεν ρώτησαν κάποιο άλλο δήμο που 'χει στρώσει πέτρα να το κάνουν σωστά) ;

Αναφύεται ξανά το ίδιο ερώτημα, ποια η χρησιμότητα ηλεκτρονικών και άλλων μέσων, που δεν καταθέτουν άποψη ; Άποψη καλοπροαίρετη και ας μην είναι αρεστή σ' όλους. Αν θέλαμε να διαβάζουμε άοσμα και άχρωμα δελτία τύπου, τα διαβάζουμε στους ιστότοπους των νομαρχιών, δημαρχιών κλπ.

Ακολουθεί το κείμενο και μερικοί σύνδεσμοι (links) για τα μεγάλα έργα του δήμου Ιωαννιτών.

Ατόφιο όπως αναρτήθηκε στο ioannina24.gr :

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την ανάδειξη της παραλίας από Ταμπάκικα ως Βογιάνου που μετονομάζεται σε Λ. Παπούλια
Όψη εκτός από όνομα πρόκειται να αλλάξει σύντομα η παραλίμνια λεωφόρος από το ύψος των παλιών σφαγείων, στα Ταμπάκικα, μέχρι τη λεωφόρο Βογιάνου, στις παρυφές της πόλης, η οποία με την προ εβδομάδος απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, θα μετονομασθεί σε λεωφόρο Κάρολου Παπούλια...
Το ανώτατο συλλογικό όργανο του Δήμου Ιωαννιτών έλαβε την απόφαση να αποδώσει την ελάχιστη τιμή στο μεγάλο άνδρα της πόλης, πρώτο πολίτη της χώρας Κάρολο Παπούλια και εκτός από το χρυσό μετάλλιο, να του δώσει το όνομα σε έναν κεντρικό δρόμο της πόλης. Για το συγκεκριμένο δρόμο, η δημοτική αρχή, όπως ανακοίνωσε χθες, ο Δήμαρχος Νίκος Γκόντας, ολοκλήρωσε μια «μελέτη ιστορικής σημασίας». «Στόχος μας είναι να φέρουμε την πόλη και τους πολίτες κοντά στο υγρό στοιχείο που είναι η λίμνη μας» πρόσθεσε.
Η μελέτη προβλέπει το γκρέμισμα των κρηπιδότοιχων με σκοπό την ανάδειξη της παραλίας αλλά και την πεζοδρόμηση της μισής λεωφόρου. Το έργο έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό ύψους πάνω από 14,8 εκατ. ευρώ και ο Δήμος αναζητά πλέον χρηματοδοτική πηγή, σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Σειρά στρατηγικών παρεμβάσεων
«Η ανάδειξη της παραλίμνιας λεωφόρου θα έλθει να συμπληρώσει ένα σύνολο στρατηγικών παρεμβάσεων και ένα ευρύτερο πλαίσιο στρατηγικού σχεδιασμού που θέτει στο επίκεντρο την αξιοποίηση της λίμνης, του στολιδιού της πόλης» τόνισε ο Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε χθες το πρωί, στην οδό Γαριβάλδη.
Εκεί, ο κ. Γκόντας επιθεώρησε την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης της οδού ως τη διασταύρωσή της με τη Γιοσέφ Ελιγιά, τον ένα από τους τελευταίους κρίκους αυτού του στρατηγικού σχεδίου που περιέλαβε ακόμα, τη μεταμόρφωση των παλιών σφαγείων, την κατασκευή του μικρού θεάτρου, το λιμανάκι και την παιδική χαρά στο διπλανό πάρκο. Η ανάπλαση της οδού ολοκληρώθηκε, ενώ απομένει η ανακατασκευή του κόμβου που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Δημάρχου, θα παραδοθεί ως τα μέσα Ιουνίου, το αργότερο. Άμεσα, σχεδιάζεται να συνεχιστεί η ανάπλαση και στο παραπέρα κομμάτι, από την παλιά Σκάλα μέχρι τη δεύτερη πύλη εισόδου του Κάστρου (οδός Οικονόμου). «Η εικόνα που παρουσιάζεται σήμερα, δεν έχει σε τίποτα να κάνει με ό,τι βλέπαμε πριν από 3 - 4 χρόνια» ήταν η παρατήρηση του Δημάρχου.
Ο κ. Γκόντας δεν παρέλειψε να εξάρει τη συμβολή όσων εργάστηκαν για την ανάπλαση της περιοχής, συγχαίροντας τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, την ανάδοχο εταιρεία και τη Δ.Ε.Υ.Α.Ι. Ερωτηθείς τόνισε πως βασική παράμετρος του έργου της Γαριβάλδη ήταν να μη θιγεί ούτε ένα δέντρο.
Στην επίσκεψή του, το Δήμαρχο συνόδευσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Φώτης Μπουραντάς και Κώστας Τσάγκας, ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. Κώστας Γιωτάκης και η Προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Νάστου.
Μετά το Πάσχα τα σπουδαία για υπογειοποίηση
Ανακοινώσεις για το μεγάλο έργο υπογειοποίησης της Παπανδρέου επιφυλάσσει ο Δήμαρχος Ιωαννιτών για μετά το Πάσχα. Αυτό τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύνδεσμοι για τα μεγάλα έργα του κ. Γκόντα :
Πρόγραμμα με παραμύθια - Η.Α
Χωματερή Δουρούτης - Η.Α
Οδός Γαριβάλδη - Η.Α
Στον…αέρα η υπογειοποίηση! - epiruspost.gr
Κυματοθραύστες στην Γαριβάλδη - πέρα βρε. έχει
Προσοχή μη γίνουμε Κέρκυρα - Νέοι Αγώνες

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου