30 Μαΐου 2010

Έχει δίκιο ο δήμαρχος ;

Στο blog press-epirus δημοσιεύτηκε το παρακάτω κείμενο με τίτλο "Το δίκιο του δήμαρχου" :

"Όλο το δίκιο δικό του, είναι του δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα, όταν λέει ότι η περιοχή της Γαριβάλδη ήταν αφημένη στην τύχη της, υποβαθμισμένη στο παρελθόν λόγω και των σφαγείων και σήμερα με τις αναπλάσεις έγινε τόπος αναφοράς για την πόλη. Υπάρχει πρόβλημα με ορισμένα καταστήματα, αλλά για αυτό υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να υποβάλλουν τα νόμιμα, όπως το ίδιο πρέπει να γίνεται και για τα καταστήματα στις άλλες περιοχές, οδούς και παρόδους της πόλης. Μέχρι τώρα όμως, μόνο η Γαριβάλδη στοχοποιείται και αυτό μάλλον κάτι λέει.. "

Ως νοήμων (νομίζω) άνθρωπος, έχω μερικές απορίες - ενστάσεις :
Ουσιαστικά ο συντάκτης αναπαράγει με δικιά του λόγια την δήλωση του κ. Γκόντα, (διαβάστε την εδώ) άρα ....... ο νοών νοείτο.
Φυσικά και έχει δίκιο ο δήμαρχος για το δημοτικό θέατρο και το λιμανάκι, αλλά όλα τα υπόλοιπα είναι καραμπινάτα λάθη ή ανακρίβειες αν προτιμάτε.
-- Το πάρκο Κατσάρη είναι δωρεά ΠΡΟΣ τους πολίτες και ο δήμος έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ συντήρησης και ανάπλασης αυτού.
-- Η μετατροπή μιας γειτονιάς σε δρόμο μπαρότσαρκας ΔΕΝ είναι αναβάθμιση - ανάπλαση.
-- Οι υπηρεσίες του δήμου γνωρίζουν εδώ και πολλούς μήνες τις παρανομίες με τα τραπεζοκαθίσματα, καμινάδες μουσικές, κλοπή δημοτικού ρεύματος κλπ και δεν αντιδράσανε ποτέ, άρα μην μας περνάει ψιλό γαζί.
-- Εξ αιτίας της άλωσης του πάρκου από τα τραπεζοκαθίσματα δεν απολαμβάνεις τον χώρο αυτό και είναι δύσχρηστος γι' αυτούς που τον χρειάζονται (πχ μητέρες με μωρά σε καροτσάκια, μικρά παιδιά κλπ)
-- Είναι εντελώς ακαλαίσθητα τα τσιμεντομπλόκια διαχωρισμού των 2 ρευμάτων της Γαριβάλδη και δεν θα χρειαζόταν η τοποθέτησή τους αν δεν υπήρχαν τόσα καταστήματα διασκέδασης.

Από την συνολική ανάπλαση της περιοχής ΔΕΝ ωφελήθηκαν καθόλου οι περίοικοι, ούτε ιδιαίτερα οι λοιποί συνδημότες παρά μόνο οι ΕΠΩΝΥΜΟΙ και ΜΗ ιδιοκτήτες bars, εστιατορίων κλπ.

Τα blogs ΔΕΝ πρέπει να υπηρετούν κανένα, παρά μόνο τον τόπο μας και την αλήθεια (αυτή βέβαια είναι σχετική, ιδιαίτερα στην μικροκομματική ελλάδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου