10 Δεκεμβρίου 2011

Εθνική οδός Ιωαννίνων - Πρέβεζας

Πολλές φορές έχω αναφερθεί στην Εθνική οδό Ιωαννίνων - Πρέβεζας, στην στενότητα, τις κατολισθήσεις, το οδόστρωμα, την διαγράμμιση και ότι άλλο βάζει ο νους κάθε οδηγού.
Δυστυχώς μόνο κατ' ευφημισμό είναι εθνική οδός.
Οι πολιτικοί βέβαια όταν κυκλοφορούν με αυτοκίνητο έχουν τον οδηγό τους, οπότε πως να καταλάβουν την επικινδυνότητα του δρόμου και τον πόνο όσων έχουν χάσει ανθρώπους σ' αυτόν τον κωλόδρομο.

Έλαβα το παρακάτω email από το Αγιωργίτικα News :


Πολλά τροχαία ατυχήματα τις τελευταίες μέρες στον Άγ. Γεώργιο-Ακρωτηριασμός και τραυματισμοί συνανθρώπων μας!Πότε θα ξυπνήσουν οι υπεύθυνοι ;

Για ακόμη μία φορά θα ασχοληθούμε με την κάκιστη κατάσταση του οδοστρώματος της Ε.Ο Πρέβεζας-Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στον ύψος του Αγίου Γεωργίου στις δύο επικίνδυνες στροφές έξω ακριβώς από το χωριό.
Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών σφοδρών ατυχημάτων τα οποία προκλήθηκαν από την κακή κατάσταση της ασφάλτου η οποία έχει πολλά χρόνια να ανανεωθεί με συνέπεια τον τραυματισμό πολλών ατόμων.

Την περασμένη Δευτέρα είχαμε μεγάλη σύγκρουση τριών(3) οχημάτων ,ενός φορτηγού με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα και δύο Ι.Χ.Ε με την αντίθετη κατεύθυνση. Το ένα από τα Ι.Χ.Ε λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος εξετράπη της πορείας του και κατευθυνόμενο πρός το αντίθετο ρεύμα συγκρούστηκε σφόδρα με το φορτηγό και το ακολουθούμενο δεύτερο Ι.Χ.Ε λόγω κεκτημένης ταχύτητας συγκρούστηκε μαζί τους. Συνέπεια αυτού είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων ατόμων και τον ακρωτηριασμό του ενός από αυτών στο ένα του πόδι...

Σήμερα τις πρωινές ώρες είχαμε άλλο ένα ατύχημα με την πρόσκρουση αυτοκινήτου,στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, στις προστατευτικές μπάρες, οι οποίες ήταν ήδη σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να πέσει σε γκρεμό 10 μέτρων σταματώντας σε παρακείμενο δρόμο από το οποίο περνάνε οι κάτοικοι του Αγίου Γεωργίου. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα ούτε από το μεν αυτοκίνητο που εξετράπη αλλά ούτε και από κάποιο άλλο αυτοκίνητο το οποίο για κακή του τύχη θα τύγχαινε να περνούσε από εκεί και θα καταπλακωνόταν από το άλλο.

Αυτά είναι μόνο δύο από τα περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταίες τρεις μέρες...
Επειδή όμως με την τύχη δεν πρέπει να παίζει κανείς θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς να ξυπνήσουν πριν είναι αργά και θρηνήσουμε άλλα θύματα.Θα πρέπει να μπει μία τελεία σε όλα αυτά τα ατυχήματα που βλέπουμε καθημερινά έξω από το χωριό μας.

Κύριοι βουλευτές του Νομού μας, κ. Παπαχρήστο και κ. Τσουμάνη, πιστεύετε ότι 300 μέτρα αντιολισθητικής ασφάλτου είναι πιο ακριβή από μία ανθρώπινη ζωή; Έστω και τις μέρες αυτές που όλος ο κόσμος σας γιουχάρει και σας κυνηγάει, κάντε μία ανθρώπινη πράξη για να σώσετε την ζωή κάποιον που κινδυνεύει κάθε μέρα! Κάντε την έστω αυτήν την ύστατη στιγμή μπας και σώσετε τα προσχήματα...

Χ.Α-Αναγνώστης